Kähkönen ja Granlund tehokkaita – Saroksella huippuilta

11.12.2023 07:57

San Jose Sharksin maalivahti Kaapo Kähkönen keräsi syöttöpisteen yhdessä Mikael Granlundin kanssa ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaaan. Suomalaiskaksikko syötti sattumoisin yhdessä Mike Hoffmanin viimeistelemän ylivoimamaalin ottelun kolmannen erän alussa.

Hoffman teki kolmannessa erässä kaksi maalia. Hän myös tasoitti matsin 4–4:ään sen viimeisellä peliminuutilla. Ottelu ratkaistiin rankkareilla ja lopulta Sharks hävisi ottelun aavikolla lopulta maalein 5–4 (0–1,2–0,2–2, 3–2,1–0).

Granlund pelasi kahden pinnan illan. Hän syötti lisäksi ensimmäisen erän ensimmäisellä minuutilla Mario Farraron tekemän ottelun avausmaalin. Granlundin tehotilasto näyttää nyt lukuja 3+15. Viidestä viimeisestä ottelusta Sharks on voittanut kolme.

Juuse Saros teki 36 torjuntaa ja Nashville Predators voitti Montreal Canadiensin vieraissa maalein 2–1 (1–0,1–1,0–0). Predatorsin molemmat maalit iski Colton Sissons. Saros on torjunut neljä viimeistä otteluaan voittoisasti ja 95 prosentin torjuntavarmuudella. Saroksen ohitti sunnuntaina vain Jake Evans toisessa erässä.

Minnesota Wildin maalivahti Filip Gustavsson pelasi kauden toisen nollapelinsä Seattle Krakenin kustannuksella. Wild voitti vieraissa maalein 3–0 (1–0,0–0,2–0). Eeli Tolvanen pelasi reilut 12 minuuttia, mutta tehomerkintöjä ei tullut. Krakenin järisyttävä tappioputki venyi jo kahdeksaan otteluun. Tilannetta ei auta, että luottosveskari Philipp Grubauer on laitettu loukkaantuneiden listalle.