Kähkönen taisteli hurjasti – Sarokselle nollapeli

13.04.2022 07:45

Kaapo Kähköstä ei voi syyttää Sharksin tappiosta. Veskari teki 40 torjuntaa.@AOP

Nashville Predators voitti San Jose Sharksin 1-0 tiistaina. Predatorsin ja koko ottelun ainoan osuman teki Ryan Johansen
Mattias Ekholmin ja Filip Forsbergin esityöstä jatkoajalla. Ottelun ykköstähdeksi valittiin nollapelin pelannut maalivahti Juuse Saros. Nollapeli oli Saroksen kauden neljäs ja koko uran 18:s.

Malkinin sunnuntaina pelikiellonarvoisesti taklaama Mark Borowiecki oli pelissä ärhäkkänä mukana. Hän pudotti hanskat Sharksin Jeffrey Vielin kanssa vain kahden minuutin pelin jälkeen. Borowiecki keräsi yhdeksän jäähyminuttia ensimmäisessä erässä.

Kaapo Kähkönen taisteli maalillaan hurjasti. Hän torjui yhteensä 40 kiekkoa. Se ei riittänyt, vaan Sharksin kauden pisin tappioputki venyi jo seitsemään.

”Hyvä peli. Taistelimme kovaa, emmekä peruutelleet yhtään. Teimme paljon hyviä juttuja ja olimme mukana pelissä koko ottelun ajan. Paha tulos vaan jälleen, mutta silti tässä vieraspelissä oli hyväkin asioita ja pelasimme hyvää joukkuetta vastaan”, Kähkönen kommentoi niukkaa tappiota ESPN:lle.

”No joo, tunnemme Kaapon kanssa siitä lähtien, kun olimme 16 vuotiaita ja pelasimme toisiamme vastaan jo nuorten peleissä Suomessa. Tämä ottelu muistutti niistä ajoista. Aika hauskaa”, Saros kuittasi.

Predators on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan kolme. Joukkue taistelee yhä pudotuspelipaikasta.

MUUTA: Roope Hintz teki 1-0 ratkaisumaalin Tampa Bayta vastaan ottelun kolmannessa erässä. Hintz valittiin myös rankan ottelun ykköstähdeksi. St.Louisin Ville Husso teki 39 torjuntaa 4-2-voitto-ottelussa Bostonissa. Bruinsin Erik Haula keräsi ottelussa tililleen syöttöpisteen. Florida voitti jatkoajalla Anaheimin 3-2. Aleksander Barkoville merkittiin ottelussa syöttöpiste. Sebastian Aho oli ykköstähti Carolinan kohdatessa Madisonilla NY Rangersin. Aho viimeisteli tehot 1+2 ja Teuvo Teräväiselle merkittiin syöttöpiste Ahon 4-2-maaliin, joka tuli kuusi sekuntia ennen peliajan loppua. Pittsburghin Kasperi Kapaselle merkittiin syöttöpinna Danton Heinen 2-3-kavennukseen, mutta Pens hävisi NY Islandersille 4-5. New Jerseyn Janne Kuokkanen keräsi syöttöpinnan ottelussa Arizonaa vastaan. Coyotesin Matias Macelli keräsi samassa ottelussa myös syöttöpinnan 2-2-tasoituksesta. New Jersey voitti ottelun 6-2.