Kähkönen torjui voiton Sharksille – Avalanchelle tappio

08.02.2023 07:27

Kaapo Kähkösen torjunnat auttoivat Sharksin voittoon.©AOP

San Jose Sharks onnistui voittamaan Tampa Bay Lightningin Floridassa jatkoajalla maalein 4-3. Tampa oli ensimmäisen erän jälkeen 3-1 johdossa. Mutta Sharks teki loput maalit.

Timo Meier oli vireessä. Hän onnistui ylivoimalla toisessa erässä. Sitten Jonah Gadjovich iski kolmannessa erässä ja lopulta ratkaisumaalin teki Meier jatkoajalla ajassa 2.19. Lisäksi Meier syötti Erik Karlssonin ensimmäisen erän 1-1-tasoituksen. Kaapo Kähkönen torjui maalillaan 34 kiekkoa. Tampan tähti oli Brayden Point kahdella maalillaan.

Ville Husso onnistui Detroit Red Wingsin maalilla 22 torjunnassa, mutta se ei riittänyt alkuunkaan Edmonton Oilersia vastaan. Oilers vei vieraspelinsä maalein 5-2. Illan Oilers-tähti oli Warren Foegele, joka teki toisessa erässä kaksi osumaa. Loppunumerot varmisti Evander Kane, joka laittoi kiekon tyhjiin muutama minuutti ennen pelin loppua. Jesse Puljujärvi ei ollut Oilersin kokoonpanossa.

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros oli helisemässä Vegas Golden Knightsia vastaan. Nashvillen Matt Duchene teki ottelun avausmaalin, mutta Vegas iski loput ja voitti vieraissa peräti 5-1. All Starsissa mukana ollut Saros teki 25 torjuntaa. Tähdistöviikonloppu rikkoi Nashvillen hyvän vireen. Se oli voittanut kuudesta viisi ennen minitaukoa.

Colorado Avalanchen tähti Nathan MacKinnon teki joukkueensa ainoan maalin Pittsburgh Penguinsia vastaan. Pittsburgh voitti kotonaan 2-1 jatkoajalla. Ratkaisun teki Kris Letang. Pittsburghille osui myös Bryan Rust kolmannen erän lopulla. Mikko Rantanen pelasi eniten joukkueessaan, mutta ei päässyt tällä kertaa tehoille ja hänen neljän ottelun pisteputkensa katkesi. Pittsburghin Kasperi Kapanen palasi jäälle loukkaantumisen jälkeen. Hän pelasi reilut 13 minuuttia ilman tehopisteitä.