TILANNEHUONE

Kairaako Atlético Madrid sittenkin vielä jatkoon?

07.12.2021 08:44

Kairaako Atlético Madrid sittenkin vielä jatkoon?

Luis Suárez sai moneen kertaan irvistellä Mallorca-ottelussa. @ AOP

Mestarien liiga

Mestarien liigan tiistain kierroksen suurin mielenkiinto kohdistuu B-lohkoon, jonka toisesta jatkopaikasta taistelevat FC Porto, Atlético Madrid ja AC Milan.

Liverpool on jo varmistanut lohkovoittonsa ja jatkopaikkansa, mutta muut kolme seuraa ovat pisteen sisällä. Portolla on viisi pistettä, Milanilla ja Atléticolla neljä. Tiistain otteluissa Porto kohtaa kotonaan Atléticon ja Milan kotonaan Liverpoolin.

Pisteiden valossa vahvimmin toisessa jatkopaikassa on kiinni Porto, joka on voitolla varma kakkonen ja menee tasapelilläkin jatkoon, mikäli Milan ei voita Liverpoolia. Atlético menee jatkoon vain, jos se voittaa Porton, eikä Milan voita Liverpoolia. Milanin jatkopaikka edellyttää sen oman voiton lisäksi sitä, että Porto–Atlético päättyy tasan. Jos Milan ja Atlético päätyvät tasapisteisiin, Milanilla on etu puolellaan keskinäisten otteluiden vertailun perusteella.

Muissa tiistaina pelattavissa lohkoissa jatkoon menijät ovat ratkenneet. A-lohkosta menevät jatkoon Manchester City ja PSG, C-lohkosta Ajax ja Sporting ja D-lohkosta Real Madrid ja Inter. Manchester City ja Ajax ovat varmistaneet myös lohkovoittonsa, mutta Inter voi nousta vielä lohkoykköseksi, jos se voittaa Real Madridin tiistaina vieraissa.

Jukka Rönkä: Atlético Madridilla on ollut vaikea syksy – mistä viimeinen esimerkki oli lauantainen 1-2-kotitappio Mallorcalle -, mutta tällaisessa asetelmassa se vahvin näistä toisesta jatkopaikasta taistelevista joukkueista, ja pelillisesti vieraspeli sopii sen vastaiskuvetoiseen pelitapaan jopa paremmin kuin kotipeli. Atléti siis jatkoon Liverpoolin seuraksi.