Kakko maalinteossa – Heiskasella taas hyvä vire

28.01.2024 07:37

NY Rangersin Kaapo Kakko teki kauden viidennen maalinsa ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Rangers jyräsi Ottawan vieraskentällä tylysti 7–2. Rangers teki toisessa erässä viisi maalia ja reikäjuustoa Joonas Korpisalosta, joka vaihdettiin maalilta pois neljän päästetyn ja 13 torjunnan jälkeen. Kakko ohitti Korpisalon tilalle tulleen Mads Søgaardin ja viimeisteli loppulukemat pari minuuttia ennen ottelun päättymistä. Rangersin maalilla Jonathan Quick teki 29 torjuntaa.

Miro Heiskanen on palannut ryminällä loukkaantumistauon jälkeen Dallas Starsin kokoonpanoon. Lauantaina suomalaispakki syötti kaksi maalia, joista toisen yhdessä Roope Hintzin kanssa ensimmäisessä erässä. Sen viimeisteli Washington Capitalsin maaliin nuori Wyatt Johnston. Toisessa erässä Heiskanen kakkossyötti näppärästi Mason Marchmentin ylivoimamaalin. Dallas voitti kotiottelunsa jatkoajalla 5–4. Dallasin 22-vuotias puolustaja Thomas Harley teki ottelussa kaksi maalia. Jälkimmäinen niistä ratkaisi ottelun.

Florida Panthersin Aleksander Barkov syötti Matthew Tkachukin kolmannessa erässä tekemän 2–1-ylivoimaosuman NY Islandersia vastaan. Ottelu venyi kuitenkin jatkoajalle. Sen ratkaisi Oliver Ekman-Larssonin osuma parin minuutin jatkon jälkeen. Ottelu päättyi numeroihin 3–2.

Kevin Lankinen oli myös pyörityksessä Nashville Predatorsin maalilla ottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Lankinen torjui lopulta 17 kiekkoa. Oilersin Leon Draisaitl pääsi taituroimaan tehot 1+2 ja sai täyteen 800 tehopinnaa NHL:ssä. Connor McDavid viimeisteli pinnat 1+3. Ottelu päättyi Oilersin 4–1-voittoon Edmontonissa. Nashvillen neljän viimeisen ottelun tilastossa on kolme tappiota. Oilersilla on mahtava putki päällä. Voitto oli sille 16:s peräkkäinen.

Buffalo Sabresin Ukko-Pekka Luukkonen teki puolestaan 23 torjuntaa ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Vastapäätä Kaapo Kähkönen pysäytti vieläpä 31 läpyskää, mutta lopulta Buffalo voitti Shark Tankissa maalein 5–2. Kaiken kurjuuden keskellä Sharksilla on loukkaantumishuolia. Mikael Granlundin toipuminen vie All Star -viikonlopun yli.

Antti Raannan nollapelin kotihallissa Raleighissa pilasi Arizona Coyotesin Logan Cooley, mutta Carolina Hurricanes voitti ottelun 3–1. Raanta pärjäsi kymmenellä torjunnalla. Suomalaiset kenttäpelaajat eivät yltäneet tehoille, mutta Canes pommitti Connor Ingramia päin peräti 39 kertaa.

Ensi viikon viikonloppuna NHL:ssä on vuorossa tähdistöottelu. 1.-4. helmikuuta ei pelata runkosarjan otteluita.

16 peräkkäin voitettua. Aina ne Oilersin tähdet jonkun kolon löytää…