KalPa jo kolmanteen voittoon – Ilves ahdingossa

27.03.2024 21:00

Liiga

KalPa ja Ilves kohtasivat Kuopiossa kuumassa neljännessä puolivälieräottelussa. Joukkueiden kolme edellistä kohtaamista oli ratkottu jatkoerissä, mutta nyt sellaista ei pelattu, KalPa voitti ottelun maalein 4–2 (1–1,0–1,3–0). Sarja on KalPalle jo 3–1 ja  se voi katkaista sen ensi perjantaina.

Keskivviikkona tunne oli tapissa heti ensimmäisessä erässä niin kentällä kuin katsomossa. Erän huippuhetkiin kuului KalPan Oliver Kapasen vetämä rankkari, joka tuli, kun Aleksi Klemettiä rikottiin. Kapanen ei kuitenkaan onnistunut vedossaan. Erän lopulla KalPa sai viiden minuutin ylivoiman Ilveksen Matias Mäntykiven huidottua itsensä 5+20 rangaistuksella suihkuun. Filip Westerlund nakkasi isännät pian 1–0-johtoon, mutta heti seuraavaksi KalPan Lasse Lappalainen löytyi jäähypenkiltä. Rangaistuksen aikana Ilveksen Simon Stransky tasoitti 1–1:een, joka jäi taukonumeroiksi.

Toisen erän loppupuolella Ilveksen Eemeli Suomi jyräsi Ilveksen 2–1-johtoon ylivoiman päätöshetkellä.

KalPa tasoitti ottelun 2–2:een päätöserän 13. minuutilla. Tärkeästä osumasta vastasi Andreas Okany. Isäntien voittoosuman iski Matyas Kantner noin kolme minuuttia ennen erän loppua. Pohdintaa riitti siitä, oliko osuma paitsio?

Jäähyjen vuoksi rikkonaista peliä melkein koko ottelun pelaannut Ilves haki KalPan iskujen jälkeen vielä kuumeisesti tasoitusta, mutta sen sijaan Okany teki ottelun toisen maalinsa laittamalla kiekon tyhjään Ilves-pömpeliin.

”On ollut viimeaikoina hiljaisempaa, niin mukava tehdä taas maaleja. Meidän salaisuus on, että luistellaan paljon ja kamppaillaan vahvasti. Vielä voi paljonkin parantaa. Seuraavassakin jatketaan taas meidän omaa vahvaa peliä”, Okany sanoi MTV Urheilun haastattelussa.