Kanada ja Tshekki kohtaavat MM-finaalissa

05.01.2023 07:02

Connor Bedard teki välierässä yhden maalin.©AOP

U20MM

Kanada voitti Yhdysvallat alle 20-vuotiaiden MM-välierässä maalein 6-2 (1-2,3-0,2-0). Kanada eteni voitollaan turnauksen loppuotteluun.

Ottelussa Yhdysvallat otti vahvan alun ja meni ensimmäisessä erässä 2-0-johtoasemaan ennen kuin Kanadan kiistaton tähtipelaaja Connor Bedard, 17, toi maalillaan Kanadan jälleen mukaan taisteluun. Sen jälkeen Yhdysvallat ei saanut enää maaleja. Kanadan illan tehokkain oli kuitenkin Joshua Roy, joka viimeisteli ottelussa tehot 2+2. Bedard jäi ottelussa tehoihin 1+1.

Kanada kohtaa finaalissa Tshekin. Turnauksen toinen välierä pelattiin Ruotsin ja Tshekin kesken ja se päättyi Tshekin voittoon jatkoajalla 2-1 (0-0,0-1,1-0,1-0). Ruotsin maalin teki Ludvig Jansson toisessa erässä. Tshekiltä onnistuivat David Jiricek kolmannessa erässä ja ratkaisija Jiri Kulich ajassa 69.10.

Ruotsi ja Yhdysvallat pelaavat vielä pronssiottelun torstaina kello 21.30. Kanada ja Tshekki kohtaavat finaalissa perjantaiaamuna kello 01.30.