Kanada jäi ilman maaleja Ruotsia vastaan

29.12.2023 23:21

U20MM

Nuorten Leijonien seuraava MM-vastus Ruotsi nollasi perjantai-iltana Kanadan. Kovaäänisen kotiyleisön edessä pelannut Ruotsi voitti ottelun maalein 2–0 (0–0,2–0,0–0).

Ruotsin maalivahti Hugo Hävelid palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Hän teki ottelussa monta huipputorjuntaa ja yhteensä kiekko kilpistyi häneen 21 kertaa. Kanadan vahti Mathis Rousseau torjui 22 kertaa. Nollapeli oli Hävelidille turnauksen toinen. Maali pysyi koskemattomana myös Latvia ottelussa, jonka Ruotsi voitto 6–0.

Ruotsi teki maalinsa ottelun toisessa erässä. Ensin osui puolustaja Tom Willander, kun erää oli pelattu lähes kaksi minuuttia. Toisen osuman iski hyökkääjä Noah Ostlund erän puolivälin kohdalla. Theo Lindstein oli syöttämässä molempia maaleja.