Kanada jälleen nuorten mestari – ratkaisu vasta jatkoajalla

06.01.2023 06:30

Kanada voitti odotetusti nuorten mestaruuden.©AOP

U20MM

Kanada juhlii jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta 2023. Kanada voitti MM-turnauksen loppuottelussa Tshekin jatkoajalla maalein 3-2 (1-0,1-0,0-2,1-0).

Kanadan sankariksi nousi Dylan Guenther, joka teki finaalissa kaksi maalia. Guentherin käsialaa olivat ottelun avausmaali ja ottelun ratkaisuosuma jatkoajalla. Lisäksi Guenther oli syöttämässä Kanadan toisen erän maalia, jonka viimeisteli 19-vuotissyntymäpäiväänsä samalla juhlinut Shawn Wright.

Tshekin kolmannen erän tasoitusmaaleista vastasivat Jiri Kulich ja Jakub Kos.

Ottelun ratkaisu tapahtui reilun kuuden minuutin jatkopelin jälkeen. Voittomaalin Guentherille syöttivät Joshua Roy ja Brandt Clarke.

Kanada on mestari toistamiseen noin puolen vuoden sisään. Kanada voitti myös kesään viime vuonna koronan vuoksi siirretyn MM-turnauksen. Silloin Kanada pelasi finaalissa Suomea vastaan.

”Kyllä tämän täytyy olla maailman paras fiilis. Ratkaisumaalin tekeminen – jokainen lapsi unelmoi siitä”, Guenther hehkutti TSN:lle.