Kanada jyräsi Suomen Naisleijonat täysin

05.02.2022 08:36

Meeri Räisänen pommitettiin vaihtoon toisen erän jälkeen.@AOP

Peking 2022

Suomen Naisleijonat jäi täydellisesti jyrän alle toisessa alkuerän ottelussaan Kanadaa vastaan. Kanada voitti ottelun 11-1. Maailmanmestari Kanada lähti otteluun vahvasti ja nopealla pelillä. Lehtipaitojen ensimmäinen maali livahti Meeri Räisäsen selän taakse vain reilun minuutin peliajan jälkeen. Tekijänä Sarah Fillier. 2-0 lukemista vastasi hetken päästä Sarah Nurse. Suomella oli erässä hetkensä ja niistä paras oli erän lopulla Minnamari Tuomisen tekemä maali ajassa 14.41.

Toinen erä oli jälleen kerran Suomelle haasteellinen. Se alkoi Suomen ylivoimalla ja hyvällä vireellä, mutta Kanada käänsi onnistumiset itselleen. Kanada teki erässä peräti viisi maalia. Brianne Jenner osui Kanadalle maalinteossa hienosti kahdesti.

Kolmanteen erään Suomi vaihtoi maalivahtia. Kahdessa ensimmäisessä erässä 28 torjuntaa tehnyt Räisänen vaihtui Anni Keisalaan. Erään luisteli reippaampi Suomi, joka sai tehtyä jo enemmän tilanteita hyökkäyspäätyyn. Erän puolivälissä Kanada otti jälleen luulot kuitenkin  pois. Jamie Lee Rattray siirsi lukemat jo 8-1:een, eikä Kanada siitä hiljentänyt menoaan. Nurse ja  Jenner viimeistelivät erässä hattutempun naiseen. Lisäksi Laura Stacey onnistui maalinteossa. Kanada jäähyili erän lopussa ja Suomi sai pelata viidellä kolmea vastaan, mutta toista Suomen maalia ei syntynyt.

Päävalmentaja Juuso Toivola perusteli TV5:n haastettelussa joukkueen maalivahtivalintoja.

”Valintaan oli selkeä perustelu. Halusimme antaa kovat pelit alkuun molemmille maalivahdeille. Kaksi meni sitten omasta pelaajasta sisään. Kolmanteen erään Annin vaihdolla tuotiin lisää ryhtiä.”