Kanada löylytti urakalla Nuoria Leijonia

16.08.2022 03:53

Joakin Kemell onnistui maalinteossa©AOP

U20MM

Kanada oli liikaa Suomen Nuorille Leijonille. Kanadan kiekkomaineen putsariksi valjastettu nuorten ryhmä vei tiistain MM-alkueräkohtaamisen peräti 6-3 (3-1,2-0,1-2) ja voitti samalla koko lohkon. Kanada voitti kaikki alkulohkon ottelunsa ja teki niissä 27 maalia.

Suomi hallitsi illan ottelua ensimmäiset kuusi minuuttia. Sen jälkeen Brennan Othmann iski ottelun avausmaalin ja Kanada otti koko ottelun haltuunsa. Seuraavaksi onnistui Tyson Foerster ylivoimalla ja pian sen jälkeen seurattiin 17-vuotiaan kanadalaistähden Connor Bedardin yksilötaitoja. Hän vei terävällä vedollaan Kanadan jo kolmen maalin johtoon. Erän viimeisellä peliminuutilla Suomi sai hetkensä. Samuel Helenius tälläsi kiekon hyvän maskin takaa Kanadan maaliin.

Kanada teki toisessa erässä kaksi maalia. Ridly Greig onnistui erän ensimmäisestä vaihdosta 31 sekunnin jälkeen ja erän lopulla Mason McTavish iski hienon one timerin ja Kanadan viidennen maalin ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Suomi taisteli. Erän alkupuolella tutkittiin pitkään Joakim Kemellin iskemää 5-2-kavennusta. Kanada haastoi maalin, koska näki, että kiekko meni pelialueen ulkopuolelle. Maali hyväksyttiin, sillä näyttöä rajan ylityksestä ei videolta löytynyt. Kanada ei kuitenkaan saanut haastosta jäähyä. Seuraavaksi videolta tutkittiin Will Cuyllen tekemää polvitaklausta, jonka uhri oli Juuso Mäenpää. Tuomiona oli suihkukomennus Cuyllenille ja viisiminuuttia ylivoimaa Suomelle. Kanadan alivoima oli uhrautuvaa. Kavennusta ei syntynyt. Kanada napsi erän lopulla vielä kaksi jäähyä. Suomi onnistui lopulta 5-3-kavennuksessa. Ylivoimaosuman iski Roby Järventie. Kanadan William Dufour iski kiekon toiseksi viimeisellä peliminuutilla vielä tyhjiin.