Kanada MM-finaaliin – Ruotsin kiri ei riittänyt

04.05.2024 21:09

Jääkiekko

Kanada voitti Ruotsin jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-välierässä maalein 5–4 (4–0,1–2,0–2) ja eteni voitollaan MM-finaaliin. Vastaansa Kanada saa finaalissa sunnuntaina naapurimaansa Yhdysvallat, joka voitti aiemmin päivällä Slovakian 5–2.

Ruotsin alku välierään oli karmaiseva. Kanada tälläsi nopeasti neljä maalia ja Ruotsi joutui jättimäiseen takaa-ajoon. Vielä toisessa erässä Ruotsi hieman haki peliään, mutta päätöserästä muodostui trilleri, kun keltapaidat aloitti vinhan takaa-ajon.

Tällä kertaa kuuluisa ruotsalaisonni ei aivan riittänyt, vaan Kanada selviytyi lopun paineesta voittajana.

Kanadan maaleista ottelussa vastasivat avauserässä Liam Greentree 1–0, Gavin McKenna 2–0, Tij Iginla 3–0 ja Ryder Ritchie 4–0. Toisessa erässä onnistui vielä Henry Mews.

Ruotsin maalintekijä toisessa erässä oli Viggo Nordlund, joka onnistui kahdesti. Ensin erän alun 1–4-kavennuksella ja sitten erän puolivälin 2–4-kavennuksella. Päätöserässä maalieroa kirivät Victor Eklund 3–5 ja Hugo Orrsten 4–5.

Ruotsin maalivahti Love Harenstam torjui 21 kiekkoa ja Kanadan veskari Carter George taituroi puolestaan 31 torjuntaa. Ruotsi pelaa sunnuntaina MM-pronssista Slovakiaa vastaan.

MM-pronssiottelu sunnuntaina kello 14 ja MM-finaali sunnuntaina kello 18.