Kanada on ulkona – Tshekki nuorten MM-välierään

02.01.2024 18:38

U20MM

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierässä tuli mahtiyllätys, kun Tshekki pudotti jatkosta mestaruutta puolustavan Kanadan. Tshekki voitti puolivälieräottelun Kanadaa vastaan maalein 3-2 ja eteni voitollaan torstain välieriin.

Tshekki ratkaisi ottelun vain 11 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Ratkaisumaalin teki Jakub Stancil, jonka laukaus pomppasi Kanadan Oliver Bonkista maaliin. Stancil onnistui myös ensimmäisessä erässä 1–0-maalissa. Tshekille osui lisäksi Tomas Cibulka ensimmäisen erän lopulla. Kanadan maalit tulivat toisessa erässä ja ne olivat Matthew Woodin ja Jake Furlongin käsialaa.

Kanada pelasi vahvasti alkulohkossa. Se voitti Suomen, Latvian ja Saksan ja hävisi vain vahvaa kotikisarupeamaa pelaavalle Ruotsille.

Myös Suomi eteni turnauksessa välieriin voitettuaan tiistain puolivälierässä Slovakian jatkoajalla 4–3.