Kanadalle jälleen MM-kultaa – Saksa taipui lopulta

28.05.2023 22:35

Kanadan vahva kolmas erä ratkaisi MM-finaalin.©AOP

Jääkiekon MM2023

Kanada juhlii vuoden tauon jälkeen jääkiekon maailmanmestarina. Mestaruus ratkesi sunnuntai-iltana Tampereella finaaliottelussa Saksaa vastaan. Kanada vei ottelun maalein 5–2 (1-1,1-1,3-0).

Kanada pelasi MM-finaalissa nyt kolmatta kertaa peräkkäin. Viime kaudella se kuitenkin hävisi finaaliottelussa mestaruuden Suomelle. Saksalle MM-finaalipaikka oli ensimmäinen ja MM-hopeat ovat sen ensimmäiset MM-mitalit.

Kevään finaaliottelun ensimmäisen maalin teki rohkeasti pelin aloittanut Saksa. Jo viisi maalia aiemmin turnauksessa viimeistellyt John Peterka laukoi kiekon Kanadan maaliin, kun peliä oli pelattu 7.44. Kanada haastoi osuman paitsiomaalina, mutta haasto ei mennyt läpi.

Erän puolivälissä Kanadan Samuel Blais laittoi kiekon maaliin kunnon vauhtihyökkäyksen päätteeksi ja tasoitti sillä ottelun 1–1:een

Toisessa erässä maaleja odoteltiin puolenvälin yli. Lopulta Saksan Daniel Fishbuch vei Saksan uudelleen johtoon 2–1-osumallaan. Ilo oli lyhyt. Hetken päästä Saksan Maksymilian Szuber sai koukkaamisesta jäähyn ja sen aikana Lawson Crouse hiljensi hallin saksalaiset kiskaisemalla ottelun tasoittaneen 2–2-ylivoimaosuman.

Kolmannessa erässä Kanada otti finaalin haltuunsa. Se meni ottelussa 3-2-johtoon kolmannen erän viidennellä peliminuutilla, kun lätkän järjesti Saksan maaliin jo toista kertaa finaalissa Samuel Blais. Kanada lisäsi johtoaan 4–2:een kapteeni Tyler Toffolin maalilla pian erän puolivälin jälkeen. Ottelun lopulla Scott Laughton laittoi vielä kiekon tyhjiin. Kolmannen erän maalit sinetöivät Kanadan 28:nnen maailmanmestaruuden.

Turnauksen arvokkaimpana pelaajana, MVP, palkittiin Latvian maalivahti Arturs Silovs. Hän on myös turnauksen paras maalivahti. Turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittiin Kanadan MacKenzie Weegar ja hyökkääjäksi Saksan John Peterka.