Kanadalle naisjääkiekon olympiakultaa – Poulin tähtenä

17.02.2022 08:16

Kanadan kapteeni Marie-Philip Poulin oli finaalin johtohahmo. Hän teki kaksi maalia.@AOP

Peking 2022

Kanada on voittanut naisten jääkiekossa olympiakultaa. Kanada voitti olympiafinaalissa Yhdysvallat maalein 3-2. Kulta on Kanadan naisjääkiekolle jo viides olympialaisissa. Voitollaan Kanada kirkasti Korean olympialaisten naisjääkiekkohopeansa kultaan. Koreassa kullat vei Yhdysvallat.

Finaaliottelun hahmo oli Kanadan joukkueen kapteeni Marie-Philip Poulin, joka teki ottelussa kaksi maalia ja samalla kirjoitti nimensä historian kirjoihin sillä, että on maailman ainoana jääkiekkoilijana tehnyt maalin neljässä eri olympiafinaalissa. Poulin teki koko turnauksessa yhteensä 6+11=17 tehopistettä. Kanadan Sarah Nurse on kuitenkin kisojen pistepörssin kärki tehoillaan 5+13=18.

Kanada aloitti maalinteon ottelussa, kun Sarah Nurse osui reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Hetken päästä Poulin vei Kanadan jo 2-0 johtoon. Yhdysvallat ei saanut maaleja aikaiseksi ensimmäisessä erässä. Poulin onnistui uudelleen toisen erän alussa ja lukemat siirtyivät jo 3-0:aan. Yhdysvallat sai pelistä kiinni ja pääsi maalin makuun vasta toisen erän lopulla Hillary Knightin kaventaessa ottelun 3-1:een hienosti alivoimalla. Kolmannessa erässä Amanda Kessel kavensi Yhdysvallat vielä 3-2:een. Yhdysvaltojen tasoitusmaalijahti hyytyi lopulta pelikellon pärähdykseen otteluajan loppuessa.