TILANNEHUONE

Kanadan F1-tuomaristo jakoi rangaistuksia

18.06.2023 06:55

Kanadan F1-tuomaristo jakoi rangaistuksia

Carlos Sainzin aika-ajo päättyi rangaistukseen.©AOP

Formula 1

Ferrarin Carlos Sainz, AlphaTaurin Yuki Tsunoda ja Aston Martinin Lance Stroll ovat saaneet Kanadan F1 GP:n kisatuomaristolta kukin kolmen lähtöruudun rangaistukset sunnuntain kisaan.

Sainz sai rangaistuksensa estettyään Alpinen Pierre Gaslya radalla aika-ajon Q1:n viimeisellä kierroksella. Gasly joutui myös väistämään edessä seilannutta Ferrari-kuskia. Gasly ei edennyt Q2:een ja Sainz eteni. Sainzin lähtöpaikka putoaa kahdeksannesta ruudusta yhteentoista.

Tsunodan ja Strollin rangaistukset tulivat samoista syistä. Tsunoda esti Nico Hülkenbergia radalla ja putosi kolme sijaa lähtöruudusta 16. Hän starttaa GP:hen ruudusta 19.

Lance Stroll esti Alpinen Esteban Oconia merkittävästi ja putoaa kolme sijaa 13:sta lähtöpaikastaan. Hän lähtee ruudusta 16.

Sensaatiomaisesti toiseen lähtöruutuun ajanut Haasin Nico Hülkenberg pudotettiin myös kolme lähtöruutua alemmaksi punaisten lippujen sääntörikkomuksesta.

Alfa Romeon Valtteri Bottas hyötyi rangaistuksista yhden lähtösijan. Bottas oli aika-ajon 15:s, mutta starttaa kisaan ruudusta 14. Bottaksella oli mahdollisuuksia Q3:een, mutta aika-ajotavoite hyytyi lähinnä rengasmokaan. Hänellä oli alla slicksit, kun vettä alkoi sataa enemmän.

Uusi lähtöjärjestys näkyy kokonaisuudessaan tästä.

Ja tästä…