Kanadan naiset juhlivat mestarina

04.09.2022 22:58

Kanadan Brianne Jenner oli monessa mukana MM-finaalissa.@AOP

Jääkiekko

Kanada juhlii toista kertaa peräkkäin naisten jääkiekon maailmanmestarina. Kanada kohtasi MM-finaalissa sunnuntai-iltana Yhdysvallat ja voitti tiukan ottelun päätteeksi mestaruuden lukemin 2-1 (0-0,2-1, 0-0).

Finaalin ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa erässä Kanadan Brianne Jenner pisti tuulemaan. Ensin Jenner onnistui tasakentällisin, kun erää oli pelattu reilu yhdeksän minuuttia. Osuman syöttivät Marie-Philip Poulin ja Ella Shelton. Parin minuutin jälkeen Jenner tehoili jälleen. Hän iski ottelun 2-0:aan ylivoimalla nyt Sarah Fillierin ja Sarah Nursen syötöistä. Osumien jälkeen Kanada alkoi jäähyillä. Myös Jenner otti kaksiminuuttisen. Sen aikana Yhdysvallat kavensi. Abby Roque onnistui 2-1-osumassa Amanda Kesselin ja Kendall Coyne Schofieldin esitöistä.

Kolmas erä alkoi Yhdysvaltojen komennossa. Jenkit piti päällä kovaa tempoa ja loi paikkoja, mutta viimeistely ontui. Maaleja ei tullut. Erän lopussa Yhdysvallat otti maalivahdin pois, kun peliaikaa oli reilut pari minuuttia jäljellä. Tasoitusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla. Kanadan maalivahti Ann-Renee Desbiens oli kovassa tulituksessa, mutta piti maalinsa puhtaana.

Pronssin vei aiemmin sunnuntaina Tshekki 4-2 -voitolla Sveitsistä. Tshekki pudotti Suomen mitalipeleistä.