Kanadan sprinttien voitot meni norjalaisille

10.02.2024 23:48

Maastohiihto

Kanadan Canmoressa hiihdettiin lauantaina vapaan sprintit. Naisten kisassa suomalaiset Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä etenivät kaikki alkuerästä jatkoon, mutta putosivat sen jälkeen, joten välierissä ei suomalaisnaisia enää nähty.

Kisan voittoon rypisti Norjan Kristine Ståvas Skistad onnistuneella kirillä ja +0.57 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Ruotsin Maja Dahlqvistiin. Myös kolmas sija meni Ruotsiin ja sen otti Linn Svahn +1.40 sekunnin erolla Skistadiin.

Myös miesten puolella suomalaiset putosivat ulos 12 parhaan joukosta. Mukana kilpailemassa olivat Joni Mäki, Niilo Moilanen ja Lauri Vuorinen.

”Tämä on armoton loppukirirata”, Vuorinen muistutti Viaplayn haastattelussa. Vuorinen jäi jatkosta vain +0.05 sekunnin päähän. Hän oli eränsä kolmas.

Miesten kisassa Norja otti kaksoisvoiton. Odotetusti kova kiihdyttäjä Johannes Höfslot Kläbo oli ykkönen ja Erik Valnes oli toinen. Tämä on Valnäsin ensimmäinen vapaan sprintin palkintopallisija tällä kaudella. Kisan kolmas oli Ruotsin Edvin Anger +0.63 Kläbolle jääneenä.

Finaalissa ei ollut mukana miesten ensimmäisen välierän nopeinta hiihtäjää. Ranskan Lucas Chanavat’n välieräsuoritus hylättiin, koska tuomaristo katsoi hänen estäneen matkalla Ruotsin Johan Häggströmiä, joka kaatui.