Kanadasta jälleen naisten kiekkomestari

15.04.2024 05:09

Jääkiekko

Kanada palasi naisten jääkiekon maailmanmestariksi vuoden tauon jälkeen voittamalla jännittävässä finaaliottelussa Uticassa emäntämaa Yhdysvallat jatkoajalla maalein 6–5 (1–1,2–2,2–2,1–0). Kanada on voittanut mestaruuden nyt 13 kertaa.

Ottelun ratkaisi Kanadan jatkoerässä saama ylivoima Yhdysvaltojen väärän vaihdon takia. Kanada rankaisi mestaruusmaalilla aivan ylivoiman lopulla. Osuman viimeisteli Danielle Serdachny.

Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin paljon maaleja ja hyvin tasaiseen tahtiin. Kanada avasi maalihanat avauserän seitsemännellä minuutilla Erin Ambrosen onnistuessa, Yhdysvaltojen Laila Edwards kuitenkin tasoitti 1–1:een jo minuutin sisään. Toisessa erässä Julia Gosling iski Kanadan 2–1-johtoon ja Yhdysvaltojen Megan Keller tasoitti. Seuraavaksi Yhdysvallat meni 3–2-johtoon Alexandra Carpenterin maalilla, mutta parin minuutin päästä kapteeni Marie-Philip Poulin toi Kanadan taas tasoihin. Kolmannessa erässä Yhdysvaltojen Hilary Knight teki johtomaalin ylivoimalla, mutta Kanada tuli siitäkin 4–4-tasoihin, nyt Emily Clarken maalilla. Hetken päästä Poulin siirsi Kanadan 5–4-johtoon illan toisellaan, mutta Caroline Harvey onnistui tasoittamaan 5–5:een ja se varmisti jatkoerän.