Kanadasta mestari – Yhdysvallat kaatui

05.05.2024 20:44

Jääkiekko

Alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-finaalista tuli trilleri Yhdysvaltojen ja Kanadan kesken. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun alla edellisistä koitoksista vain voittoja. Yhdysvallat oli pelissä selvästi niskan päällä, kunnes Trevor Connelly otti viisiminuuttisen jäähyn ottelun päätöserässä. Sen aikana Kanada koulutti turnauksen parasta alivoimajoukkuetta kirpeästi ja iski kolme tiukkaa osumaa, joilla mestaruus ratkesi.

Mestaruus on Kanadan viides ikäluokassa. Viimeksi se voitti keväällä 2021, kun vastassa oli Venäjä.

Yhdysvaltojen maaleista vastasivat finaalissa Christian Humphreys 1–o avauserän lopulla, Cole Eiserman ylivoimalla 2–0 toisen erän puolivälin paikkeilla, Cole Hutson 3–1 kolmannen erän loppupuolella ja Brodie Ziemer 4–5 kolmannen erän lopulla.

Mestari Kanadalle osuivat Ryder Ritchie 1–1-tasoituksella toisen erän alussa, sekä vasta 16-vuotias Gavin McKenna ylivoimalla 2–3-maalilla toisen erän loppupuolella. Yhdysvaltojen Connellyn päähän kohdistuneen taklauksen ja siitä seuranneen viiden minuutin jäähyn aikana McKenna iski uudelleen 3–3-tasoituksella, Cole Beaudoin onnistui 4–3-johtomaalissa ja Tij Iginla juhli 5–3-ylivoimamaalilla. Ottelun lopulla McKenna veti kiekon vielä tyhjään maaliin.

Kanadan maalivahti Carter George torjui huippupelissään 31 kertaa ja Yhdysvaltojen Nick Kempf torjui 20 kiekkoa.

Pronssiottelussa Ruotsi voitti Slovakian peräti 4–0. Ottelun kaikki maalit tulivat päätöserässä. Ruotsille osuivatuivat Lucas Pettersson, Melvin Fernström, Alfons Freij ylivoimalla ja Victor Eklund.