Kane iski kauden ekan maalinsa – Korpisalo sinnikäs

10.12.2023 07:33

Detroitin Patrick Kane teki kauden ensimmäisen maalinsa ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Osumaa syötti vanha tuttu pelikaveri Alex DeBrincat. Maali tuli ottelun ensimmäisessä erässä ja tasoitti ottelun 1–1:een

Näyttävä maali ei auttanut. Se jäi Detroitin ainoaksi, sillä Sensin Joonas Korpisalo oli muuten ohittamaton maalillaan. Hän teki 30 laatutorjuntaa ja Senators voitti ottelun vieraskaukalossa maalein 5–1 (1–1,3–0,1–0). Voitto oli Korpisalon NHL-uran sadas.

Suomalaisille tuttu tshekkipelaaja Jiri Smejkal teki ottelussa NHL-debyyttinsä Ottawan paidassa. Hänet nostettiin joukkueeseen perjantaina.

Ottelussa Detroitin kapteeni Dylan Larkin loukkaantui, kun hän sai niskaansa Mathieu Josephin poikittaisesta mailasta maalinedushässäkässä. Larkin jäi maahan liikkumattomana. Lopulta hänet autettiin jäältä pois. David Perron ei auttanut tilannetta kostoyrityksellään. Hän sai lopulta pelirangaistuksen.

Colorado Avalanche kärsi toisen peräkkäisen tappionsa kotiottelussaan Philadelphia Flyersia vastaan. Vahvaa jaksoa pelaava Flyers kuittasi ottelun lukemin 5–2 (1–1,2–1,2–0). Rasmus Ristolainen pelasi lähes 18 minuuttia ilman tehopinnoja. Flyers on nyt voittanut neljä peräkkäin. Coloradon Mikko Rantanen pelasi kolmannen ottelunsa ilman pistemerkintöjä. Peliminuutteja kertyi yli 22. Josh Manson teki ottelussa tehot 1+1.

Siis tällainen kauden ensimmäinen isku Kanelta…