Detroitin Kane tehokkaana – Määttä loukkaantui

23.12.2023 06:24

Patrick Kane on pääsemässä vauhtiin. Hyökkääjä viimeisteli ottelun kaksi ensimmäistä maalia ja osui myös ottelun rangaistuslaukauksilla. Detroit voitti ottelun voittomaalikisan jälkeen lukemin 7–6 (5–1,0–2,1–3,1–0).

Detroitin ensimmäinen erä oli painajainen Flyersin maalivahti Carter Hartille. Ennen erän puoliväliä Wings johti 2–0 Kanen maaleilla ja loppuerän aikana onnistuivat vielä Daniel Sprong, J.T. Compher, sekä Shayne Gostisbehere Kanen ja tutkapari Alex DeBrincatin yhteisestä esityöstä. DeBrincat on NHL-urallaan syöttänyt nyt 200 maalia.

Sinnikäs Flyers teki ottelun neljä seuraavaa maalia. Kaiken kaikkiaan sille osui maalirikkaassa ottelussa Bobby Brink 2–1, Sean Couturier 2–5, Morgan Frost 3–5, Garnet Hathaway 4–5 ja Scott Laughton 5–5-tasoituksessa ja Owen Tippett 6–5-johtomaalissa. Tärkeää osumaa oli kakkossyöttämässä kolmannen erän lopulla Rasmus Ristolainen, jolle syöttöpinna oli kauden toinen. Jatkoajalle ottelun venytti Wings-kapteeni Dylan Larkin.

Voitto katkaisi Detroitin neljän ottelun tappioputken. Maalivahti Ville Husso on vielä sairaslomalla, mutta James Reimer torjui ottelussa hulppeat 37 kertaa. Olli Määttä loukkaantui ottelussa. Seura ilmoitti Määtän saaneen ylävartalovamman keskialueen tällissä Hathawayn kanssa. Määttä ehti pelata noin kuusi minuuttia matissa.