TILANNEHUONE

Kanerva odottaa Huuhkajilta voittoa maanantaina

19.06.2023 06:40

Kanerva odottaa Huuhkajilta voittoa maanantaina

Joel Pohjanpalo onnistui maalinteossa perjantaina.©AOP

Huuhkajat

Suomen jalkapallon A-maajoukkue kohtaa maanantaina EM-karsintaottelussa San Marinon. Vastustaja on Fifa:n rankingissa hännän huippuna, eikä se ole karsinnoissa tehnyt maaliakaan. Päästettyjä on seitsemän. Huuhkaja-luotsi Markku Kanerva painottaa joukkueelleen kärsivällisyyden tärkeyttä ottelun alla.

”Slovenia-peli oli meiltä hyvä. Nyt meillä on vastassa täysin erilainen vastustaja. Maajoukkuejalkapallossa ei ole helppoja pelejä, meillä ei ole varaa aliarvioida San Marinoa. Luotan, että pystymme ottamaan voiton”, Kanerva sanoi liiton haastattelussa.

Huuhkajat voitti perjantaina Slovenian 2–0 Joel Pohjanpalon ja Oliver Antmanin maaleilla.

”Pyrimme koko ajan kehittämään peliämme. Se voitto ei saa sulkea silmiämme kehityskohteilta. Meillä on kovat vaatimukset pelaamisemme suhteen.”

”Korkea prässi tulee korostumaan puolustuspelissämme. Pyrimme riistämään heiltä pallon suht aikaisin pois. Hyökkäyspelissä kärsivällisyys on avainasia, mutta meidän pitää olla myös rohkeita ja pyrkiä olemaan uhka heille. Jos tyydymme pyörittämään palloa pelkästään heidän muotonsa ulkopuolella, voi olla, että aika alkaa loppua. Kärsivällisyys ja tehokkuus ovat avainsanat.”

Jalkapallon EM-karsinta: Suomi – San Marino 19.6. Olympiastadionilla kello 19.