TILANNEHUONE

Kansas City voitti Super Bowlin viime sekunneilla

13.02.2023 06:02

Kansas City voitti Super Bowlin viime sekunneilla

Kansas City Chiefs voitti viimeksi Super Bowlin 2020.©AOP

Muu urheilu

Amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl -finaaliottelussa oli sunnuntaina Arizonan Glendalessa vastakkain Kansas City Chiefs ja Philadelphia Eagles. Ottelusta muodostui viime sekuntien trilleri, jossa Chiefs oli lopulta vahvempi 38-35.

Ottelun alkupuolisko meni Eaglesin nimiin ja joukkueen quarterback Jalen Hurts teki ottelun ensimmäisen touchdownin. Chiefsiä ei auttanut, että tähtipelaaja Patrick Mahomesin jo ennestään kipeä nilkka sai ennen taukoa taas kovaa kyytiä. Puoliajalle mentiin lopulta Eaglesin johtaessa 24-14.

Kansas onnistui tauon jälkeen nousemaan johtoon. Mahomesin nilkka ei selvästi vaivannut, mutta Philadelphia ei sekään antanut periksi.

Hurtsin kolmas touchdown ja joukkueen kahden lisäpisteen suoritus tasoitti lopulta värikkään ottelun 35-35.

Ottelu ratkesi vain kahdeksan sekuntia ennen peliajan loppua. Chiefsin potkaisija Harrison Butker veti kolmen pisteen potkumaalin haarukkaan ja Chiefs palasi mestariksi kahden vuoden tauon jälkeen.

Mahomes palkittiin ottelun jälkeen finaalin arvokkaimpana pelaajana. Hurts viimeisteli ottelussa kuitenkin yhteensä kolme touchdownia ja yhden lisäpisteen. Hänestä tuli myös eniten juostuja jaardeja Super Bowlissa tehnyt pelinrakentaja.