Kapanen ja Rantanen tehokkaina, Luukkonen torjui voiton

15.12.2021 07:10

Kasperi Kapanen on tehnyt seitsemän osumaa tällä kaudella. @AOP

Pittsburghin Kasperi Kapanen onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä erässä ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Osuman syötti Evan Rodrigues, joka keräsi yhteensä tehot 2+1. Pittsburgh voitti ottelun 5-2 (1-0,2-2,2-0). Jesse Ylönen teki Canadiensin toisen osuman ottelussa. Se on 22-vuotiaan Ylösen ensimmäinen NHL-maali. Montreal on kuitenkin jälleen massiivisessa tappioputkessa, nyt häviöitä on peräkkäin jo seitsemän.

Buffalo Sabresin tulokasmaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen,22, torjui uransa ensimmäisen NHL-voiton, kun Buffalo Sabres katkaisi tappioputkensa voittamalla Winnipegin vieraissa maalein 4-2(1-1,2-1,1-0). Luukkonen teki ottelussa 34 torjuntaa. Henri Jokiharju keräsi syöttöpisteen Jeff Skinnerin tekemästä 4-2-osumasta. Voitto on Sabresin ensimmäinen seitsemään otteluun.

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen onnistui taas maalinteossa. Rantanen viimeisteli avausmaalin kotiottelussa NY Rangersia vastaan. Avalanche voitti ottelun 4-1 (2-0,1-1,1-1). Coloradon on vaikea vastus Rangersille. Viime viikolla Avalanche voitti sen New Yorkissa perästi 7-3. Colorado on nyt viiden ottelun voittoputkessa.

Florida Panthersin Anton Lundell keräsi syöttöpisteen Sam Reinhartin 2-2-tasoitukseen toisessa erässä kotiottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Sen jälkeen Ottawa meni menojaan ja teki lopulta mahdottoman. Joukkue voitti Flordian tämän kotihallissa lukemin 8-2 (1-1,3-1,4-0). Rikkonainen peli kostautui Panthersille. Se otti kolmannessa erässä peräti kahdeksan jäähyä. Sentteri Aleksi Heponiemi pelasi ensimmäiset NHL-minuuttinsa. Peliaikaa Floridan paidassa tuli 13.56 minuuttia. Florida on Atlantic-divisioonan kärkipaikalla ja Ottawa divisioonan toiseksi viimeinen.

Philadelphia otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se löi kotihallissaan New Jersey Devilsin 6-1(2-0,3-1,1-0). Phillyn Rasmus Ristolainen oli syöttövireessä. Hän auttoi ensin Travis Sanheimia tekemään ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä ja vielä erän lopulla Cam Atkinson sai tehokkaan syötön suomalaispakilta. Atkinson teki ottelussa hattutempun.

Seattle Krakenin Joonas Donskoi syötti Ryan Donaton osuman ottelussa San Jose Sharksia vastaan Kaliforniassa. Osuma siirsi Krakenin 1-0 johtoon ottelun kolmannessa erässä. Ottelu päättyi Krakenille lopulta 3-1 (0-0,0-0,3-1). Calle Jarnkrok teki Krakenin 3-1-osuman vain kuusi sekunttia ennen peliajan päättymistä.

Ottelut Minnesota-Carolina ja Nashville-Calgary peruutettiin lopulta koronavirustartuntojen vuoksi.