TILANNEHUONE

Kapanen katsomossa – suomalaistulokas pelasi Pittsburghissa

12.03.2022 07:52

Kapanen katsomossa – suomalaistulokas pelasi Pittsburghissa

Valtteri Puustisella on ollut tehokas kausi AHL:ssä. Nyt hän pelasi ensimmäisen NHL-pelinsä.@AOP

NHL

NHL:n Pittsburgh Penguins nosti AHL:n Wilkes-Barre/Scranton Penguinsistä ylös suomalaishyökkääjä Valtteri Puustisen kotiotteluun Vegas Golden Knightsia vastaan perjantaina. 22-vuotias NHL-tulokas käytti näyttöpaikkansa. Hän syötti Jeff Carterin 2-0-osuman toisen erän alussa yhdessä Brock McGinnin kanssa. Peliaikaa kertyi reilut kymmenen minuuttia. Pittsburgh voitti ottelun luvuin 5-2. Numeroista huolimatta Tristan Jarry sai tehdä Pittsburghin maalilla täyden päivätyön. Hän torjui 40 kiekkoa. Vegasin Laurent Brossoitin hanskaan päätyi 28. Voitollaan Pittsburgh otti Metropolitan divisioonan toisen sijan NY Rangersilta.

Kasperi Kapanen istui ottelun katsomossa. Tilastot -6 ja kaksi syöttöä 17:een otteluun eivät taida riitää Pittsburghin kevään vaatimustasolla. Uran heikoin kausi tekee tuloaan.

”Vaikka nyt tehtiin tämä päätös, se ei muuta näkemystämme Kappystä pelaajana ja ihmisenä. Ajattelimme, että eri näkökulma voisi olla hänelle hyödyksi ja annoimme mahdollisuuden nyt painaa reset-nappia”, päävalmentaja Mike Sullivan selitti ESPN:lle.

Puustinen on tehnyt AHL-joukkueensa vahvuudessa 53 pelatussa ottelussa tehot 17+17 ja johtaa niillä joukkueensa pistetilastoa.