Kapanen loisti NHL:n talviklassikossa

03.01.2023 00:21

Klassikko. Fenway Park muutettiin jääkiekkonäyttämöksi.

Jääkiekon NHL:n talviklassikko pelattiin maanantaina Boston Red Soxin klassisella baseball-näyttämöllä Fenway Parkilla. Kauniissa säässä pelattu koitos ei äitynyt miksikään maalijuhliksi. Ottelu päättyi Boston Bruinsin kotivoitoon maalein 2-1 (0-0,0-1, 2-0).

Ensimmäistä maalia saatiin ottelussa odotella aina toisen erän puoliväliin asti. Silloin Pittsburghin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen iski kauden kuudennen osumansa Danton Heinenin ja Jeff Carterin syötöistä. Ulkoilmamaali oli Kapasen uran ensimmäinen NHL:ssä. Hetken päästä hän yritti jo lisämaalia, mutta Bostonin veskari Linus Ullmark nappasi kiekon talteen.

Bruins tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälin tuntumassa. Maalin teki Jake DeBrusk ja sen syöttivät
Brad Marchand ja Matt Grzelcyk. DeBrusk onnistui vielä uudestaan. Hän teki Bostonin 2-1-voittomaalin reilu pari minuuttia ennen ottelun päätöstä. Nyt osuman syöttivät Taylor Hall ja David Krejci.

Pittsburgh koki raskaan menetyksen ensimmäisessä erässä, kun maalivahti Tristan Jarry joutui jättämään ottelun kesken. Hänen tilalleen tuli Casey DeSmith, joka torjui ottelussa 19 kiekkoa. Bostonin Ullmark torjui 26 kertaa.

Tappio oli Pittsburghille viides peräkkäinen. Kapanen sai ottelussa peliaikaa yhteensä 7.31 minuuttia.