TILANNEHUONE

Kapaselle tärkeä syöttö – Winnipeg vei ottelun

14.01.2023 07:13

Kapaselle tärkeä syöttö – Winnipeg vei ottelun

Kasperi Kapanen onnistui vähällä peliajalla.©AOP

Liiga

Pittsburgh Penguins hävisi Winnipeg Jetsille perjantaina kotonaan maalein 1-4.

Kasperi Kapanen oli syöttämässä joukkueensa ainoaa osumaa ensimmäisen erän lopulla. 1-1-tasoituksen viimeisteli Pittsburghille Drew O’Connor. Jetsin maaleista vastasivat ensin Blake Wheeler ylivoimalla ensimmäisessä erässä, sekä Mark Scheifele ja Nikolaj Ehlers 20 sekunnin erolla toisistaan toisessa erässä. Kolmannessa erässä Scheifele onnistui vielä uudestaan ja viimeisteli osumallaan loppunumerot. Jets-vahti David Rittich teki 22 torjuntaa. Yllättävää oli, että Pensin Sidney Crosby ei saanut vedettyä ottelussa laukaustakaan. Jetsin Neal Pionkin kaksi osumaa ensimmäisessä erässä hylättiin tarkistusten jälkeen.

Kapasen syöttöpinna oli hänen uransa 100:s ja tällä kaudella 11:s. Hän pelasi ottelussa 12.45 minuuttia. Kolme edellistä ottelua meni ilman tehopinnoja. Jetsin Saku Mäenalanen pelasi ottelussa lähes 16 minuuttia.

”On ollut aika rankka peliaikataulu. Täytyy pystyä pelaamaan omaa peliään. Tänään joukkueella ei ollut paras päivä”, Kapanen sanoi lehdistölle.

Jetsi-luotsi Rick Bowness puolestaan kehui joukkueensa peliotteita parhaaksi tällä kaudella.

”Varmasti yksi parhaita pelaamiamme matseja koko vuonna. Ainakin jos vertaa siihen miten haluamme pelata ja kuinka menestytään. Tänään meillä ei ollut joukkueessa yhtäkään vapaamatkustajaa. Kaikki antoivat jotain”, Bowness hehkutti.

Jets lentää nyt mukavasti. Se on kahdeksasta viimeisestä ottelustaan hävinnyt vain yhden.