Kärävä hienosti kympin joukkoon, big airin voitto Kiinaan

08.02.2022 05:42

Anni Kärävä onnistui finaalin viimeisessä hypyssään hienosti.@AOP

Peking 2022

Suomen Anni Kärävä sijoitui Freeskin big airin finaalissa yhdeksänneksi tiistai aamuna. Heti ensimmäinen hyppy onnistui suomalaiselta hyvin. Kärävä keräsi siitä 81,o pisteettä. Toinen hyppy oli sarjan heikoin, pinnoja tuli 54. Kolmanteen hyppyyn Kärävä keräsi itsensä, veti jälleen tuplatonnin mutella ja se oli hänen sarjansa paras hyppy. Pisteitä siitä kertyi 82,50. Kilpailun taso oli erittäin kova. Kärkeen ei ollut asiaa ilman 180 ylittäviä pisteitä. Kärävä, 21, oli ensimäisessä arvokisassaan heti kymmenen parhaan joukossa pisteillään 136,50.

Viimeisellä kierroksella kärjessä koettiin dramatiikkaa. Lajin olympiakulta meni Kiinaan. Kisassa kolmantena ollut Gu Ailing Eileen, 18, onnistui viimeisellään uskomattoman hyvin ja keräsi yhteispisteet 188,25. Niillä hän kiilasi lopulta toiseksi tulleen Ranskan Tess Ledeuxin, 187,50, ohi kärkeen. Kulta ratkesi siis 0,75 pinnan erolla. Pronssin voitti Mathilde Gremaud pisteillä 182,50.

”Olen onnellinen, että ländäsin kolme temppua ja sikakiitollinen siitä, että olen täällä. Lopuksi halusin tehdä tuplatonnin, kun se on enemmän minun juttu”, Kärävä kertoo YLE:n tv-haastattelussa.

”Olen oppinut loukkaantumisistani ja epäonnistumisistani, niin että olen nyt täällä. Ylhäällä jännitti tosi paljon, mutta se auttoi keskittymään hyvin. Hyppyri oli hyvä. Korkeatasoinen kisa. Välillä tuntui, että olen ihan väärässä liigassa, niin kova taso oli. Hienoa olla osana sitä”, Kärävä hehkutti.

Kärävä on mukana vielä freeskin slopestylessä ensi sunnuntaina.