TILANNEHUONE

Kärävä tsemppasi finaaliin big airissa

07.02.2022 06:05

Kärävä tsemppasi finaaliin big airissa

Anni Kärävällä riitti jännitettävää lopuun asti.@AOP

Peking 2022

Ensimmäisiä olympialaisiaan kilpaileva Anni Kärävä hyppäsi mukaan tiistain finaaliin freeskin naisten big airissa. Vaikka Kärävä onnistui alastuloissa kaikissa kolmessa hypyssään, sai hän jännittää finaalipaikkaansa loppuun asti. 12 parasta eteni finaaliin ja Kärävä oli karsinnoissa juuri 12:s yhteispisteillä 144,50, siten hän oli viimeinen loppukilpailupaikan ottanut urheilija. Mukana karsinnassa oli 26 urheilijaa. Kisaa väritti monet kaatumiset haasteellisella hyppyrillä.

”Aina on parannettavaa. Ehkä noihin treeneihin nähden tuo oli se, millä tasolla olen, mutta ei sitä ikinä tiedä, jos saan lisää treeniaikaa, niin noilla hypyillä on kivempi parantaa. Temput teen niin kuin teen ja sitten katsotaan mihin se riittää. Vikaan hyppyyn piti tulla eri gräbi. Vauhtien kanssa oli hakemista. Treeneissä ollut paljon tuulisempia kelejä, nyt en edes ajatellut sitä”, iloinen Kärävä totesi YLE:n haastattelussa.

Karsinnan paras oli Kanadan Megan Oldham 171,25 pisteellään. Toinen Ranskan Tess Ledeux 171,0 pisteellä ja kolmas Norjan Sandra Eie 162,0 pisteellä.

Naisten big air finaali lasketaan tiistaina kello 4.00.

Miesten puolella Simo Peltolan finaaliunelmat kariutuivat toiseen laskuun, josta pinnoja ei herunut kuin 41,75. Ensimmäisestään Peltola keräsi 49,75. Viimeisellään Peltola paransi. Hän sai pisteet 72,00. Hyppynsä hän ländäsi erikoisesti yhdellä jalalla ja gräbillä. Lopputuloksissa hän oli kisan 29:s. 12 parasta pääsi finaaliin. Kovatasoinen kisa vaati ehdottomasti kaksi täydellistä laskua. Karsinnan huippupisteet menivät reilusti yli 90:n jo ensimmäisellä kierroksella. Miesten karsinnan paras oli Norjan Birk Ruud pisteillä 187,75, toinen USA:n Aleksander Hall pisteillä 180,25 ja kolmas Ruotsin Oliwer Magnusson pisteillä 177,25.