TILANNEHUONE

Kärpät hankki kaksi hyökkääjää

31.07.2023 16:43

Kärpät hankki kaksi hyökkääjää

Liiga on Trevor Mingoialle tuttu. Hän pelasi aiemmin KooKoossa.©AOP

Liiga

Oulun Kärpät on tehnyt yksivuotiset sopimukset kanadalaissentteri Connor Bunnamanin, 25, ja yhdysvaltalaishyökkääjä Trevor Mingoian, 31, kanssa.

Bunnaman on urallaan pelannut yhteensä 54 NHL-ottelua ja 220 AHL-ottelua. Viime kauden hän edusti Florida Panthersin farmiseura Charlotte Checkersiä ja teki 61 ottelussa tehot 16+7=23. Bunnaman on Phildelphia Flyersin vauraus vuodelta 2016.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme parhaassa peli-iässä olevan, NHL:n myötä kuitenkin jo melko kokeneen sentterin. Hienoa, että hän näki Oulun sopivana vaihtoehtona matkallaan takaisin kohti NHL-polkua. Connorista saamme vahvan sentterin, joka pystyy varmasti auttamaan meitä kentän molemmissa päissä. Connor on hyvin mielenkiintoinen pelaaja kotoiseen Liigaamme”, Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen sanoo seuran haastattelussa.

Yhdysvaltalainen Trevor Mingoia on tuttu KooKoosta kausilta 2019-2021. Liigassa hän on tehnyt 73 runkosarjaottelussa tehot 27+37=64. Urallaan hän on pelannut myös AHL:ssä sekä Ruotsin pääsarjassa. Kaksi viimeisintä kautta Mingoia, 31, on pelannut Saksan pääsarjaa.

”Mingoiasta saamme hyvän rightin kätisyyden hyökkäyssuunnan uhan meille, mikä auttaa varmasti sekä hyökkäyspeliämme että erikoistilannepelaamistamme. Hän tuo mukanaan monipuolisuutta ja viimeistelyvoimaa. Oli hienoa huomata, miten paljon hän halusi tulla nimenomaan Ouluun ja Kärppiin. Koska Liiga on sarjana Trevorille entuudestaan tuttu, hän pääsee varmasti heti hyvin liikkeelle ja näyttämään osaamistaan oululaisyleisölle”, Kukkonen toteaa.