Kärpät ja Tappara murskavoittoihin

23.03.2024 19:33

Liiga

Jääkiekon Liigan puolivälierät jatkuivat lauantaina kolmansilla otteluilla. Kärpät höykkytti urakalla Jukureita ja Tappara loisti kotonaan. Kärpät voitti Raksilassa 5–2 ja Tappara murskasi TPS:n nollapelillä maalein 4–0.

Kärpät sai selvästi lisäenergiaa täpötäydestä kotihallista. Kotijoukkueen Ville Koivunen iski ottelussa vieläpä hattutempun. Hän teki ensin avausmaalin ylivoimalla 16 minuutin pelin jälkeen. Sitten hän kiskaisi lukemat 2–0:aan noin puolentoista minuutin päästä edellisestä. Lisäksi hän pläjäytti joukkueensa viidennen osuman päätöserän alkupuolella. Kärpille maalasivat myös Aleksi Antti-Roiko 3–0-osumallaan toisen erän alussa ja Teemu Turunen  4–1 saman erän loppupuolella. Jukurit ei juuri löytänyt keinoja Kärppien yllättämiseen. Se onnistui kahdesti. Ensin Ottoville Leppänen kavensi 1–3:een toisen erän puolivälin jälkeen ja Konsta Helenius iski 2–5-kavennuksen ottelun loppuhetkillä. Kärpät johtaa sarjaa 3–0 ja on voiton päässä välieräpaikasta.

Tappara korjasi kurssiaan perjantain tappion jälkeen niin ikään kotijäällä. Isännät otti matsiin murskaavan alun, josta TPS ei ikinä selvinnyt. Tappara iski kolme maalia avauserän 11 ensimmäisen minuutin aikana. Ensin osui Nick Halloran 1–0, sitten Otto Rauhala 2–0 ja vielä Carter Camper 3–0. Viimeisen 4–0-niitin iski tyhjiin illan toisellaan Rauhala päätöserässä. Christian Heljanko torjui nollan 33 torjunnalla. Tappara johtaa sarjaa 2–1.