TILANNEHUONE

Kärpät jo ahdingossa – KalPa kavensi

09.04.2024 21:06

Liiga

Jääkiekon Liigan välierissä pelattiin kolmannet kohtaamiset. Niin Tampereella kuin Lahdessa tehtiin vain vähän maaleja. Pelicans otti sarjassa lopulta kolmannen voittonsa ja KalPa saalisti ensimmäisen voittonsa makeasti vieraissa.

Tappara–KalPa 1–2 (1–0, 0–1, 0–1) Voitot sarjassa Tapparalle 2–1

Pelicans – Kärpät 1–0 (1–0,0–0,0–0) Voitot sarjassa Pelicansille 3–0

Tampereella ensimmäisen erän suurin häly tuli Tapparan Oiva Keskisen ensimmäisen erän puolivälissä tekemästä osumasta, joka meni maaliin pelaajan luistimesta. Se tarkistettiin videolta, mutta tuomarit näkivät, ettei kyseessä ollut tarkoituksellinen potku ja maali hyväksyttiin. Toisessa erässä KalPa pääsi vauhtiin, mutta 1–1-tasoitusmaali tuli vasta viisi minuuttia ennen erän päättymistä Aleksi Elorinteen viekkaalla vedolla. Kolmannen erän alkupuolella KalPa iski 2–1-johtoon Aapeli Räsäsen huikealla yv-maalilla. Loppuerä oli todellista taistelua, kun Tappara haki tasoitusta ja viimeisen minuutin ajan vielä kahden ylivoimalla. Kiekko meni maaliin lopun hässäkässä. Tilanne tarkistettiin, eikä Tapparalla riittänyt enää onnea – maalia ei hyväksytty. Isäntien Christian Heljanko piti joukkuettaan pinnalla ja torjui yhteensä 24 kiekkoa. KalPan Stefanos Lekkas torjui niitä 16.

Lahdessa avausmaalin tuikkasi Lars Bryggman ylivoimalla, kun avauserää oli pelattu neljä minuuttia. Kärppien oli hankalaa löytää maalipaikoille illan aikana ja yritykset tulivat usein liian kaukaa. Toinen ja kolmas erä olivat maalittomia, joten Brygmanin pudotuspelien viides osuma jäi ottelun ainoaksi. Pelicansin nuori taiturivahti Niklas Kokko torjui nollapelissä 21 kiekkoa. Kärpät on sarjassa jo ahdingossa. Voittoja ei ole herunut kotona eikä vieraissa vielä yhtäkään. Pelicans on nyt voiton päässä finaalipaikasta.

Voittomaali….