Kärpät nousi voittoon hyytävän trillerin päätteeksi

01.04.2022 21:33

Kärpät tasoitti ottelusarjan Ilvestä vastaan 2-2:een. @ AOP

Liiga

Kärpät nousi hyytävän trillerin jälkeen voittoon neljännessä puolivälierässä ottelussa Ilvestä vastaan. Kärpät oli jo kahden maalin tappioasemalla ensimmäisessä erässä, mutta oululaisryhmä terästi pelaamistaan ja Ville Leskinen räjäytti Raksilan 22 sekuntia ennen ottelua loppua tasoittamalla numerot 2-2:een. Kärpät pelasi maalin syntyessä kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia.

Draama huipentui lopullisesti ensimmäisessä jatkoerässä, kun Troy Bourke iski oululaisten 3-2-voittomaalin ajassa 77.35. Samalla ottelusarja tasoittui lukemiin 2-2. Ilves johti myös ottelusarjaa kahden ottelun jälkeen lukemin 2-0.

Ilves meni ottelun avauserässä jo 2-0-johtoon Balazs Sebokin ja Nick Baptisten osumilla, kunnes Kärpät kavensi Marko Anttilan istuessa kampituksessa jäähyllä erän lopussa 1-2:een. Maalin viimeisteli Tuukka Tieskola.

Kärpät vaihtoi ensimmäisessä erässä myös maalivahtia, kun Joel Blomqvist luisteli 0-2-tilanteessa tolppien väliin ottelun aloittaneen Stanislav Galimovin tilalle.