Kärpät taipui taas – Tapparalta huima nousu

06.04.2024 19:48

Liiga

Jääkiekon Liigan välierät jatkuivat lauantaina Kuopiossa ja Oulussa. Kärpät sai taas kyytiä Pelicansilta ja on nyt sarjassa tappiolla 0–2. KalPan mahtava johto kotihallissa suli kolmannessa erässä ja Tappara kuittasi erän lopun maaleillaan voiton. Tappara johtaa sarjaa myös nyt 2–0.

Kärpät – Pelicans 3–5 (0-2,1-1,2-1)

KalPa – Tappara 4–5 (2-1,2-0,0-4)

Pelicans ei arkaillut Raksilassa. Lahtelaiset menivät johtoon ensin Ryan Laschin onnistumisella vain parin minuutin pelin jälkeen. Ote johdosta vahvistui 2–0:aan minuutin päästä Antti Tyrväisen kovalla tykityksellä. Toisen erän alussa Kärppien Teemu Turunen kavensi vihdoin kotiväen iloksi ottelun 1–2:een, mutta erän lopulla tuli taas kylmää niskaan. Pelicansin Leevi Tukiainen siirsi lukemat 3–1:een hienolla kääntölaukauksella. Päätöserässä Kärpät kavensi 2–3:een Arttu Hyryn osumalla heti kolmannen erän alussa. Pelicansin vastasi pian ja joukkueen neljäs oli Lars Bryggmanin käsialaa. Kärppien Miika Koivisto kavensi 3–4:ään, mutta Pelicansin Toni Utunen veti kiekon vielä viimeisellä minuutilla tyhjiin. Pelicans-vahti Niklas Kokko torjui 31 kiekkoa ja Kärppien Niclas Westerholm 18.

Ensimmäinen erä Kuopiossa oli maalikas. Ottelun avausosumasta vastasi KalPan tähti Oliver Kapanen, jolle maali oli jo puodotuspelien kuudes. Muutaman minuutin päästä Tappara tuli tasoihin Olli Juolevin osumalla ja erän puolivälin jälkeen KalPan Juuso Mäenpää onnistui 2–1-iskussa ylivoimalla. Toisessa erässä nujakoitiin ja tuomarilta ropisi yhteensä kuusi kaksiminuuttista, mutta KalPan Kapaset myös osuivat. Oliver Kapanen viimeisteli pelin toisen maalinsa ja serkkupoika Konsta Kapanen teki uransa ensimmäisen Liigan pudotuspelimaalin, joten tilanne oli jo 4–1. Kolmannen erän alussa Tapparan Anton Levtchi onnistui 2–4-kavennuksessa ja aloitti samalla joukkueensa loppukirin. Loppupeli muuttui trilleriksi Tapparan Otto Rauhalan 3–4-maalilla ja ottelun tasoitti 4–4:ään Nick Halloranin osuma. Voitto-osuman teki Oiva Keskinen, jolle 5–4-osuma oli uran ensimmäinen pudotuspelimaali. Christian Heljanko teki ottelussa peräti 38 torjuntaa ja Stefanos Lekkas teki 24 torjuntaa.

Kamppailut jatkuvat jälleen tiistaina 9. huhtikuuta kello 18.30 Lahdessa ja Tampereella.