Käsittämätön ihme! Florida pudotti Bostonin

01.05.2023 06:40

Who knew. Panthers voitti Bostonin ja eteni kakkoskierrokselle.©AOP

Florida Panthers teki jätti-ihmeen ja eteni toiselle pudotuspelikierrokselle voittamalla runkosarjan ylivoimaisen ykkösen Boston Bruinsin ensimmäisen pudotuspelisarjan seitsemännessä ottelussa jatkoajalla maalein 4–3(1-0,1-1,1-2,1-0).

Florida osoitti, että pudotuspelit ovat täysin toinen kilpailu. Florida johti ottelua toisen erän jälkeen 2–1 Brandon Montourin ensimmäisen erän ylivoimamaalilla ja Sam Reinhardin toisen erän alun pikamaalilla. Panthers menetti johtonsa, kun toisen erän lopulla Bostonin David Krejci kavensi ensin 1-2:een ylivoimalla ja lisäksi kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Tyler Bertuzzi iski ottelun tasoihin 2–2 ylivoimalla.

Boston johti ottelua kolmannen erän viimeiseen minuuttiin asti David Pastrnakin erän alkupuolella iskemällä 3–2-maalilla. Erän viimeisellä minuutilla Montour teki kuitenkin illan toisen maalinsa ja varmisti jatkoajan.

Jatkoerän yhdeksännellä minuutilla Carter Verhaeghe hiljensi bostonilaishallin ja lähetti Bruinsit kesälomalle.

Floridan suomalaiset syöttelivät ottelussa ahkerasti. Anton Lundell oli syöttämässä Montourin ensimmäistä osumaa. Eetu Luostarinen ja Lundell syöttivät yhdessä Reinhartin osuman ja Aleksander Barkov syötti Montourin tärkeän tasoitusosuman.

Bostonin maalilla torjui viimeisessä ottelussa Jeremy Swayman, joka teki 27 torjuntaa. Sergei Bobrovsky pysäytti Floridan maalilla 33 kiekkoa.

”Ollaanpa rehellisiä. Kukaan koko maailmassa ei uskonut, että me voittaisimme tämän sarjan, paitsi nuo tyypit tuolla meidän pukkarissa”, Matthew Tkachuk piikitti lehdistölle.

”Boston on aivan uskomaton joukkue ja paras ketä vastaan olen koskaan NHL-urallani pelannut”, Tkachuk lisäsi.

Florida kohtaa seuraavaksi Toronto Maple Leafsin, joka teki myös ihmeen ja pudotti Tampa Bay Lightningin jatkosta.

Nyt twiitissä riemastui hieman jo Tuomo Ruutukin Panthersin valmentajaosastolla.