Pochettinolla käsittämätön paluu – sai haluamansa

07.11.2023 06:12

Valioliiga

Chelsea voitti Tottenham Hotspurin käsittämättömässä Lontoon derby-ottelussa maanantaina. Ottelussa nähtiin kaksi punaista korttia, rankkari, yhdeksän VAR-tarkistusta ja hattutemppu. Lopulta Tottenham kärsi ensimmäisen tappionsa tällä kaudella ja vielä kotikentällään lukemin 1–4 (1–1).

Tottenham aloitti ottelussa maalinteon, kun Dejan Kulusevskin veto meni Chelsean puolustaja Levi Colwillin kautta maaliin kuudennella minuutilla. Sen jälkeen Spursin peli musteni. Cristian Romero katsoi punaista 33. minuutilla ja Chelsean Cole Palmer tasoitti sen jälkeen ottelun rangaistuspotkulla. Toisen puoliajan 55. minuutilla Spursin Destiny Udogie lähti myös myös kentältä kahden keltaisen kortin jälkeen. VAR oli ottelussa kovassa käytössä ja rikkoi pelirytmiä. VARilta tarkistettiin tilanteita yhteensä yhdeksän kertaa. Toisella puoliajalla Chelsean Nicolas Jackson käytti kaikki tilaisuutensa ja pommitti kolme osumaa. Niistä kaksi tuli ottelun lisäajalla.

Ottelu oli Chelsean manageri Mauricio Pochettinon ensimmäinen Tottenhamia vastaan hänen potkujensa jälkeen 2019.

”Pelasimme noin 22. minuuttia enemmän kuin olisimme tavallisesti pelanneet”, Pochettino kommentoi VARia lehdistölle ottelun jälkeen.

”Monet managerit olivat VARin käyttämisen puolella aiemmin, mutta nyt jos se käykin itseä vastaan, se onkin hirveä häpäisy. Enkä tässä kyllä puhu Artetasta”, Pochettino lisäsi.

Pochettino sanoi, että itse ottelusta hänen joukkueensa sai reppuun jotain erittäin tärkeää.

”Uskomaton matsi ja kohtasimme joukkueen, joka pelaa erittäin hyvällä itseluottamuksella.”

”Tarvitsimme itsevarmuutta ja tämä oli siksi hyvin tärkeä voitto meille. Analysoimme ottelun vielä monin tavoin, mutta selvästi pakotimme heidät virheisiin ja näytimme luonnetta. Saimme haluamamme.”