Käsittämätöntä! Juuse Saros torjui ennätysmäärän

06.01.2023 07:17

Juuse Saroksella oli huippuilta Carolinassa.©AOP

Maalivahti Juuse Saros oli illan kuningas, kun Nashville Predators voitti Carolina Hurricanesin maalein 5-3 vieraissa.

Toista kertaa urallaan NHL:n All Stars -otteluihin juuri ennen torstai-illan ottelua valittu Nashvillen Saros, torjui Carolinaa vastaan käsittämättömät 64 kertaa. Torjuntamäärä on uusi seuraennätys. Se on myös kolmanneksi eniten NHL:n historiassa. Lisäksi Saros on viides maalivahti, joka torjuu yli 62 maalia NHL-ottelussa.

”Olipa hikinen ilta, mutta kivaa, että voitettiin”, Saros kuittasi lehdistölle ottelun jälkeen.

”Olen kunnossa. Tälläistä varten sitä harjoitellaan.”

”Hän on joukkueemme tähtipelaaja ja esiintyi sen mukaan”, päävalmentaja John Hynes puolestaan myhäili.

Saros torjui pelkästään kolmannessa erässä yhden pelillisen verran kiekkoja. Hän pysäytti niitä 28. Carolinan 67 laukausta maalia kohden ottelussa oli myös Hurricanesille yhden pelin ennätys.

Predatorsin maaleista vastasivat Filip Forsberg ylivoimalla ensimmäisessä erässä, Mattias Ekholm, Cody Glass Mikael Granlundin syötöstä toisessa erässä, kolmannessa Mark Jankovski ja Colton Sissons, joka laittoi kiekon lopulta tyhjiin.

Carolinalle osuivat ensimmäisessä erässä Paul Stastny Teuvo Teräväisen esitöistä ylivoimalla, Brady Skjei toisessa erässä vain 35 sekunnin pelin jälkeen ja Jordan Staal erän puolivälissä.

NHL.comin tribuutti Sarokselle näkyy tästä.