Katastrofit peruutettu – HIFK ja Jukurit voittoihin

28.03.2024 21:06

Liiga

Kiirastorstain illassa Liigassa oli paljon pelissä. HIFK ja Jukurit taistelivat kauden jatkumisesta ja onnistuivat. Tappara hoiti homman kotihallissaan TPS:ää vastaan.

HIFK oli ennen illan ottelua sarjassa 3–1-sillassa ja lähti nyt hakemaan Lahdesta vain voittoa. Kaksi edellistä oli ratkottu jatkoerissä ja ottelu oli jälleen hyvin tasainen. Sen voittajaksi julistautui selkä seinää vasten pelannut HIFK maalein 3–0.

Vincent Marleau teki ensimmäisen SM-liigan pudotuspelimaalinsa avauserän kahdeksannella minuutilla ja vei sillä HIFK:n 1–0-johtoon. Se pysyi johtomaalina pitkään. Toinen erä oli maaliton. Kolmannen erän alussa Joonas Rask turvasi HIFK:n tilannetta iskemällä siistin 2–0-osuman Pelicansin tehottoman puolustuksen lomasta. Päätöserän puolivälin tuntumassa turhautunut Pelicans intoutui jäähyilemään kahdenkin miehen voimin. HIFK onnistui kuitenkin vasta erän lopulla Iiro Pakarinen ladatessa kiekon tyhjiin ottelun lopulla. HIFK:n maalivahti Niko Hovinen taiteili nollapelissä 24 torjuntaa. Nollapeli oli Hovisen uran kolmas pudotuspeleissä.

”Kaikki on valmiita taistelemaan. Itse kuoppamme kaivettiin ja kaikin keinoin yritetaään nyt ylös sieltä. Oli kova playoff-ottelu. Paljon on maskia ja paljon tulee kiekkoa maalille. Hyvä joukkue vastassa ja tarkkana saa olla”, Hovinen analysoi MTV Urheilun tv-haastattelussa.

Puolustaja Luke Martin pelasi ennakkotiedoista poiketen sittenkin HIFK:n mukana ja pelikieltonsa kärsinyt Leo Komarov oli myös kentällä – ja jälleen nelosketjussa.

Kärpät lamaantui

Kärpät johti ottelusarjaa Jukureita vastaan 3–1, joten Jukurit oli hyvin vaikeassa paikassa Raksilassa. Maalivahti Markus Ruusun isot torjunnat ensimmäisessä erässä lamaannutti Kärpät ja Jukurit onnistui kaventamaan sarjan lopulta 2–3:een hoitelemalla kiirasottelun lukemin 3–2.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue painoi päälle, mutta Jukurien Ruusu kantoi joukkuettaan komeilla torjunnoillaan. Kärpät onnistui 1–0-johtomaalissa 12 sekuntia ennen avauserän päätöstä Arttu Hyryn osumalla. Sitä ennen Ruusu oli kuitenkin torjunut kiekon peräti 18 kertaa.

Toisen erän alussa Michal Kovařčík toi Jukurit 1–1-tasoihin poimimalla kiekon maalinedusruuhkasta ja ohittamalla Kärppä-vahti Tomi Karhusen sitten laidalta. Jukurit onnistui pian uudelleen ja Pekka Jormakan veto vei joukkueen 2–1-johtoon. Jukurien hurmospeli teki tulosta taas neljän minuutin päästä. Nyt Linus Nässen laukoi ylivoimalla kiekon siniviivan tuntumasta maaliin ja vei joukkueen 3–1-johtoon. Kärpät kavensi ottelun 2–3:een kolmannen erän puolivälin tuntumassa Kasper Björkqvistin läpiajo-osumalla.

Tapparalle kotivoitto

Tampereella taisteltiin sarjan johtajan paikasta, sillä otteluun lähdettiin sarjatilanteesta 2–2. Johtopaikalle nousi nyt kolmannella voitollaan Tappara. Illan ottelu päättyi lukemiin 5–2.

Tappara aloitti kiirastorstainakin tekemällä ottelun avausmaalin. 1–0-sumasta vastasi Olli Juolevi jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. Erän lopulla TPS:n Linus Fröberg otti suihkukomennuksen päänalueen taklauksestaan. Tapparan ylivoima toimi heti perään. Kristian Tanus teki avauserän viimeisellä minuutilla 2–0-johtomaalin.

TPS:n Markus Nurmi kavensi ottelun 2–1:een toisen erän toisella minuutilla ja ylivoimalla. Paluun kirvesrintohin tehnyt Veli-Matti Savinainen oli passissa maalin kulmalla ja hän onnistui 14 minuutin pelin jälkeen tarkassa ohjauksessaan. Ylivoimaosuma siirsi Tapparan 3–1-johtoon. Kolmannen erän alussa TPS:n Lukas Wernblom kavensi ottelun 2–3:een joukkueensa kahden miehen alivoiman jälkeen. Tappara onnistui kuitenkin erän loppupuolella vielä Heikki Liedeksen 4–2-taiteilulla ja Otto Sompin 5–2 tyhjiin vetämällä maalilla.