TILANNEHUONE

Katsomosta lensi taas roinaa pelaajia päin

21.02.2022 10:06

Katsomosta lensi taas roinaa pelaajia päin

19-vuotias Anthony Elanga sai kolhun päähänsä Elland Roadilla. @AOP

Valioliiga

Katsojien käsittämätön käytös jatkuu jalkapallokatsomoissa. Sunnuntaina Manchester Unitedin Valioliiga-ottelussa Leedsiä vastaan nuori ruotsalaispelaaja Anthnoy Elanga, 19, sai jälleen lentävästä esineestä kopauksen päähänsä. Katsomosta lensi jotain kovaa, joka osui suoraan Elangaa päähän, kun United juhli Fredin 70. minuutin kohdalla tekemää maalia kulmalipun luona lähellä katsomoa.

Oliko kohteena juuri Elanga, sitä ei vielä tiedetä. Lääkäri tarkasti Elangan kolauksen jälkeen, mutta hän ei loukkaantunut pahemmin ja pystyi jatkamaan ottelua. Manchester United otti arvokkaan vierasvoiton Elland Roadilla maalein 4-2. Elanga oli lopulta myös yksi Unitedin maalintekijöistä. Hän osui ottelun 88. minuutilla.

Tapaus ei ole ainoa laatuaan tällä kaudella jalkapallossa Euroopan kentillä ja yleisöä onkin alettu stadioneilla varoittaa, että tavaroita ei saa heitellä kentälle. Jos niin tekee, siitä voi seurata kovia sanktioita, kuten elinikäinen porttikielto otteluihin. Englannin jalkapalloliitto (FA) on aloittanut tutkimukset Elangan tilanteen johdosta.