Junnila viides korkeudessa – Kemppinen jäi välieriin

09.06.2024 22:30

Yleisurheilun EM

Ella Junnila on EM-kisojen korkeushyppypaikalla huippuvireessä. Hän aloitti kisan korkeudesta 186, jonka ylitti ensimmäisellään. Myös 190 ylittyi heti ensimmäisellä. Seuraavan korkeuden 193 hän pudotti niukasti ensimmäisellä yrittämällä, mutta ylitti sen toisellaan. Samalla hän sivusi kauden parastaan. 195 oli sunnuntaina suomalaiselle liikaa. Sen Junnila pudotti lopulta kolmasti. Junnila otti sarjallaan kisan viidennen sijan. Junnila oli ensimmäinen suomalaisnainen EM-kisojen korkeushypyn finaalissa 58 vuoteen.

”Ei missään tapauksessa voi olla pettynyt. Kyllähän kilpailu oli tosi hyvä Ellalta. Kauden paras tulos”, valmentaja Tuomas Sallinen totesi Ylen haastattelussa.

EM-kultaa voitti Ukrainan Yaroslava Mahutshih ylittämällä toisellaan 201. Hopealle hyppäsi Serbian 18-vuotias Angelina Topić, joka jätti 199 väliin ja yritti sitten ennätyskorkeudestaan 201. Se ei vielä ylittynyt ja parhaaksi jäi 197. Kisan pronssille ponnisti Ukrainan Iryna Heraštšenko tuloksella 195.

Lotta Kemppinen oli mukana naisten satasen välierässä. Hän juoksi alkuerässä ennätyksensä 11.32, mutta ei yltänyt samaan enää välierässä. Kemppisen välierän aika oli 11,44. Sijoitus oli erän viimeinen ja hän karsiutui jatkosta.