TILANNEHUONE

KHL-hyökkääjä siirtyy vahvistamaan Kärppiä

27.04.2022 18:26

KHL-hyökkääjä siirtyy vahvistamaan Kärppiä

Leijona-hyökkääjä Peter Tiivola pelasi menneen kauden Dinamo Riikassa.@AOP

Liiga

Hyökkääjä Peter Tiivola, 28, siirtyy KHL:n Dinamo Riikasta Oulun Kärppiin. Tiivolan sopimus on kaksivuotinen. Tiivola pelasi yhden kauden Dinamossa. Otteluita kertyi 32 ja tehoiksi tuli 4+7=11. Tiivola on pelannut Liigaa aiemmin myös Bluesissa, Lukossa ja Ässissä. Hän oli mukana Leijonissa viime keväänä.

Kärpissä nähdään, että Tiivola ansaitsi paikkansa KHL:ssä hyvillä pelinäytöillään.

”Peter teki viimeisimmällä kaudellaan Liigassa hyvää tulosta ja ansaitsi sitä kautta paikkansa KHL:ssä. Hän on EHT-tason pelaaja, joka on osoittanut olevansa lähellä varsinaista kisapaikkaa, joka tuleekin varmasti olemaan seuraava steppi Peterin uralla. Äärimmäisen hienoa, että saatiin hänet meille”, Kärppien urheilujohtaja Harri Aho huomauttaa tiedotteessa.

Kärpät on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelssonin kanssa. Hän pelasi Liigassa tällä kaudella 52 ottelua ja teki 19 maalia ja 15 syöttöä. Emanuelsson on pelannut aiemmin Ruotsin liigaa Luleåssa ja Skellefteåssa, sekä AHL:ää Worcesterissa ja San Josessa.

Lisäksi Joonas Kemppainen, 34, palaa Kärppä-paitaan. Hän pelasi Kärpissä vuosina 2010-15. Viimeiset kuusi kuukautta hyökkääjä on pelannut KHL:ää Novosibirskissä, Ufassa ja Pietarissa.