Kiekko ei pomppinut Dallasille St.Louisissa

10.01.2022 06:41

Jani Hakanpää oli värikäs hahmo jäällä St.Louisissa.@AOP

Dallas Starsin matka St. Louisiin ei sujunut onnellisten tähtien alla. Sunnuntain ottelussa jalassa selvästi painoi vielä lauantain Pittsburgh-koetus. St. Louis voitti kotiottelunsa onnekkaasti 2-1. Ensimmäisessä erässä ainoa merkintä oli Dallasin Miro Heiskasenlle tuomittu kahden minuutin jäähy, erä oli maaliton. Toisessa erässä Heiskanen kunnostautui puolestaan maalintekohommissa. Hän syötti Jason Robertsonin 1-0-osuman. Kolmannessa erässä Blues käytti tärkeät ylivoimatilaisuutensa. 1-1-tasoitus tuli Jani Hakanpään jäähyn aikana, kun Bluesin Ryan O’Reilly iski kiekon ylivoimalla Braden Holtbyn vartioiman Dallas-maalin verkkoon. Samalla Heiskanen otti toisen kaksi minuuttisensa ottelussa. Sen aikana Jordan Kyrou teki ottelun ratkaisevan ylivoimamaalin, joka itseasiassa pompsahti verkkoon Hakanpään jalasta.

Anaheimissa pelattiin maalirikkaampi peli. Ducks sai vieraaksen Detroitin ja voitti voittolaukauksille venyneen ottelun maalein 4-3. Ottelussa 21-vuotias maalivahti Lukas Dostal teki NHL-debyytinsä. Hän torjui 33 kiekkoa, pelasi puhtaan voittolaukauskisan ja sai lopulta nimensä myös tähdistöön. Toista kauttaan Anaheimissa pelaava nuori, 20-vuotias Trevor Zegras onnistui taas. Hän teki yhden maalin ylivoimalla ja syötti yhden osuman.