Kings ja Jets veivät voitot nollapeleillä

16.03.2024 07:17

NHL:ssä pelattiin perjantaina kaksi nollapeliä. Los Angeles Kings voitti vieraissa Chicago Blackhawksin maalein 5–0 ja Winnipegissä Jets kyykytti Anaheim Ducksia maalein 6–0.

Kings riisui Hawksin aseista heti ensimmäisessä erässä. Se teki neljä maalia ensimmäisen vartin sisään. Ensimmäisestä osumasta vastasi ylivoimalla Pierre-Luc Dubois ja toisesta Alex Laferriere. Kaksi seuraavaa iski konkarikapteeni Anze Kopitar. Toisessa erässä onnistui vielä puolustaja Jordan Spence, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Maalivahti Cam Talbot teki kauden kolmannessa nollapelissään 28 torjuntaa. Uralla nolla oli peräti 31:s. Kings oli hävinnyt edellisen ottelunsa Bluesille.

Jetsin Kyle Connor onnistui ensimmäisessä erässä ja Nate Schmidt ylivoimalla toisessa, mutta kolmannessa Jets myllytti vastustajaansa tosissaan. Ensin osui Dylan DeMelo, sitten Tyler Toffoli kahdesti, joista jälkimmäisen ylivoimalla ja ottelun loppulukemat iski Mason Appleton viimeisillä sekunneilla ja jälleen ylivoimalla. Maalivahti Laurent Brossoitille nollapeli oli kauden toinen ja viides uralla. Hän torjui kaikki myös edellisessä pelissään Krakenia vastaan. Jets on kolmesta viimeisestä voittanut kaksi. Se johtaa nyt Central-divisioonaa.

Jetsin päävalmentaja Rick Bowness kertoi joukkueensa aamuharjoituksissa, että hyökkääjä Gabe Vilardi on poissa kokoonpanosta toistaiseksi pernan laajentumisen vuoksi.