Kirvelevä tappio Nuorille Leijonille – Ruotsi voitti Suomen

02.01.2023 20:29

Oliver Kapanen teki Suomen avausmaalin. ©AOP

U20MM

Ruotsi voitti puolivälieräottelun Suomea vastaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa maalein 3-2 (1-1,0-0,2-1).

Suomi aloitti ottelun pirteästi. Ruotsi ei päässyt paikoille, eikä edes laukomaan. Oliver Kapanen venytti Ruotsin maalin edessä kiekon perään ja iski sitten ottelun avausmaalin vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Syötön osumaan antoivat Joakim Kemell ja Ville Koivunen. Erän loppupuolella Ruotsi tasoitti Leo Carlssonin 1-1-maalilla. Carlsson pääsi vetämään Suomen kiekonmenetyksestä.

Toisessa erässä ei tullut lisämaaleja. Ruotsi pääsi kuitenkin paremmin peliin kiinni. Jani Lampinen torjui erässä yhdeksän kiekkoa ja Ruotsin Carl Lindbom 11.

Kolmannessa erässä haettiin ratkaisua kiivaasti. Niko Huuhtanen iski Suomen 2-1-johtoon ajassa 44.03. Syötön maaliin antoi Verner Miettinen. Maali oli Huuhtasen turnauksen toinen. Ruotsi tasoitti ottelun 2-2:een, kun erää oli vain neljä ja puoli minuuttia jäljellä. Osuman iski jälleen Carlsson. Ruotsi ratkaisi ottelun alivoimamaalilla läpiajosta reilu minuutti ennen ottelun päättymistä. Ruotsin 3-2-maalin teki Victor Stjernbjorg. Suomi otti maalivahdin lopussa pois, mutta se ei auttanut tasoittamaan enää ottelua. Lampinen teki ottelussa 17 torjuntaa ja hänet valittiin ottelun parhaaksi suomalaispelaajaksi.

”Kova playoff-ottelu. Molemmat joukkueet ytimessä ja meidän paras peli. Tottakai tämä on pettymys. Tavoitteeseen ei päästy. Alkusarjasta sijalta kaksi kuitenkin eteenpäin eli ei tässä asioita ole huonosti tehty. Yht äkkiä kelkka siinä kääntyi”, päävalmentaja Tomi Lämsä totesi TV5:n haastattelussa.