TILANNEHUONE

Kisojen nuorin keskittyy jo seuraavaan

15.06.2024 22:47

Euro2024

Espanja hoiteli EM-kentällä vakuuttavasti Kroatian 3–0 lauantaina turnausavauksessaan. Ottelun maaleista vastasivat Alvaro Morata, Fabian Ruiz ja Dani Carvajal. Kaikki maalit tulivat ensimmäisellä puoliajalla.

Carvajalin maalia oli syöttämässä EM-historian nuorin pelaaja ja debyyttinsä Espanjan miesten maajoukkueessa tehnyt Lamil Yamal, 16. Nuori pelaaja ei jaksa tekemisiään paljoa hehkuttaa, vaan haluaa keskittyä vain seuraavaan otteluun, joka on Italiaa vastaan ensi torstaina.

”Olen iloinen voitosta ja debyytistä, mutta nyt me keskitymme seuraavaan otteluun”, Yamal sanoi lehdistölle.

”Olen täällä auttamassa joukkuetta ja tekemään kaiken mitä tarvitsee.”

”Meillä on tehokas joukkue, koska olemme tehneet paljon töitä parin viimeisen kuukauden aikana ja se näkyi tänään kentällä.”

Alkuillan ottelussa Sveitsi voitti Unkarin maalein 3–1. Sveitsin maaleista vastasivat Kwadwo Duah, Michel Aebischer ja vaihdosta tullut Breel Embolo. Unkarin osuman veti Barnabas Varga.

Italia kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Albanian ja sai shokkialun. Albanian Nedin Bajrami teki EM-historian nopeimman maalin. Se tuli 23 sekunnin pelin jälkeen. Lopulta Italia voitti ottelun Alessandro Bastonin ja Nicolo Barellan maaleilla 2–1.

Syöttöpuuhissa isänsä synttäripäivänä….