Kivirannan ja Lindellin osuma ei auttanut

25.10.2022 07:55

Joel Kiviranta teki kauden toisen maalinsa Ottawassa.©AOP

Ottawa Senators otti maanantaina jo neljännen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Dallas Starsin maalein 4-2 kotihallissaan.

Joel Kiviranta ja Wyatt Johnston tekivät maalin mieheen Dallasille. Kivirannan kauden toinen osuma tuli reilun kuuden minuutin pelin jälkeen ensimmäisessä erässä ja sen syötti Esa Lindell.

Ottawan maaleista vastasivat Thomas Chabot toisessa erässä ylivoimalla ja kolmannessa erässä Brady Tkachuk, Shane Pinto ja Derick Brassard. Joukkueen päävalmentaja DJ Smith on painottanut kauden alussa joukkueelleen kolmannen erän onnistumisen tärkeyttä ja siinä joukkue painoikin kovaa. Sen huomasi myös Dallasin valmentaja Pete DeBoer.

”Mielestäni aloitimme erittäin hyvin. Pelin edetessä heidän sitoutumisensa ja energiansa jäällä kuitenkin lisääntyi ja meidän väheni. Nyt täytyy tutkia miksi niin kävi”, DeBoer sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Ottawan maalilla torjui ruotsalaisvahti Magnus Hellberg, joka siirtyi NHL:ään viiden KHL-kauden jälkeen. Hän teki kauden debyytissään 30 torjuntaa ja vakuutti olevansa NHL-tasoa. Hän pelasi yhden ottelun viime kaudella Detroitissa.

Edmontonissa peljästyttiin, kun joukkueen kapteeni ja tähtihyökkääjä Connor MacDavid painoi täysillä Pittsburghin maalia kohti toisessa erässä ja kaatui. Hän näytti loukkaavan selkäänsä ja kylkeään. MacDavid poistui kentältä pukuhuoneeseen, mutta palasi kuitenkin vielä otteluun. Tehoja hänelle ei merkitty. Edmonton voitti Pittsburghin peräti 6-3. Jesse Puljujärvi sai peliaikaa reilut 11 minuuttia, Markus Niemeläinen 9.13 ja Pittsburghin Kasperi Kapanen reilut 13 minuuttia. Tehopisteitä suomalaisille ei merkitty.

Carolinan Sebastian Aho teki kauden neljännen maalinsa ottelussa Vancouveria vastaan ottelun kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Hän vei osumallaan Canesin 2-1-johtoon. Syöttäjinä maaliin olivat Seth Jarvis ja jo viisi syöttöä kaudella tehnyt Brent Burns. Canesille maalasivat myös Andrei Svechnikov ottelun alussa ylivoimalla ja Jasper Fast vain minuutin erolla Ahon osumsta. Canes voitti ottelun 3-2.