TILANNEHUONE

Kiviranta Coloradon ykköstähti – ”Hän on NHL-pelaaja”

16.11.2023 07:59

NHL

Vasta toisen NHL-pelinsä tällä kaudella pelannut Joel Kiviranta nousi tähtirooliin Coloradon huikeassa 8–0(2–1,1–,5–1) kotivoitossa Anaheim Ducksista. Kiviranta syötti Coloradolle kaksi maalia ja viimeisteli yhden. Kivirannan nelosketju teki kolme osumaa.

Mikko Rantasen neljän ottelun pisteputki puolestaan katkesi ottelussa, mutta vastuuta kantoi kiitettävästi myös Valeri Nitshuskin, joka kiusasi ankkoja kahden maalin arvoisesti. Cale Makar syötti kolme maalia.

Joel Kivirannan kauden ensimmäinen osuma tuli ottelun kolmannessa erässä ja hän sai siihen apuja Samuel Girardilta, sekä maalivahti Alexandar Georgievilta. Colorado mätti maaleja muutenkin kolmannessa erässä, kun se osui peräti viidesti. Kivirannan maalista kului vain 21 sekuntia, kun Ducks-vahti Lucas Dostal joutui antautumaan myös Andrew Coglianon kauden ensimmäisen maalin edessä. 

Coloradon päävalmentaja Jared Bednarin suupielissä kareili hymynpoikanen ottelun jälkeen. Viikonlopun 2–8-tappio St. Louisille oli enää muisto vain.

”Hyvä energia jäällä, kiinnitettiin huomiota taklauksiin ja palaajat olivat säälimättömiä kiekontavoittelussaan”, valmentaja summasi.

Bednarilta löytyi kehumasanoja Kivirannalle.

”Hän on NHL-pelaaja. Hän tekee ahkerasti työtä ja hyvällä taitotasolla. Hän osaa luistella ja sopii alaketjuumme. Vastuuntuntoinen pelaaja. Hän ei juuri tee virheitä karvatessaan ja juuri sitä tarvitaan tuossa ketjussa.”

Kiviranta pääsee irti seuraavaksi Dallasissa, jossa pelasi vielä viime kaudella.

Kiviranta ei aio pudota takaisin AHL:ään….