Kiviranta onnistui alivoimalla – Granlund osui myös

28.10.2022 08:37

Joel Kivirannan maalia juhlittiin Dallasissa.©AOP

Dallas Stars voitti kotikaukalossaan Washington Capitalsin maalein 2-0. Dallasin tähti oli alivoimamaalin kolmannessa erässä tehnyt Joel Kiviranta. Suomalaispelaajan kauden kolmas maali sai alkunsa kiekon riistosta läheltä siniviivaa. Maalin aikana Roope Hintz istui jäähyllä.

Katso maali tästä.

Hintz keräsi tililleen kuitenkin syöttöpisteen Jason Robertsonin ensimmäisessä erässä tekemään maaliin. Hintz on syöttänyt tällä kaudella jo kuusi maalia.

Washington ei päässyt Dallasin puolustuksen läpi kertaakaan. Jake Oettinger torjui hienosti Alex Ovetshkinin irtioton kiekon ryöstön jälkeen toisessa erässä. Nollapeli oli Oettingerille uran kolmas. Hän teki ottelussa 27 torjuntaa.

”Hän on tosi osaaja. On luksusta, että maalilla on tällainen kaveri. Hän saa vaikeat torjunnat näyttämään helpolta”, valmentaja Pete DeBoer totesi DMN:lle.

”Se, mikä jää joskus huomiotta, on, että poikien täytyy haluta pelata puolestasi, heidän on haluttava heittäytyä kiekon eteen auttaakseen sinua, koska olet hyvä kaveri ja hyvä joukkuetoveri. Jakella on nuo ominaisuudet”, DeBoer lisäsi.

Dallas pelasi ilman luottopuolustaja Miro Heiskasta, joka loukkaantui maanantaina Ottawassa. Heiskanen saattaa olla pelikunnossa kuitenkin jo lauantaina NY Rangersia vastaan.

Mikael Granlund teki kauden ensimmäisen maalinsa ottelussa St. Louisia vastaan. Nashville voitti ottelun peräti 6-2. Granlund vetäisi kiekon tyhjiin ottelun lopulla.

Floridan Aleksander Barkovin kauden ensimmäistä maalia odotellaan puolestaan yhä. Barkovin syöttösaldo kasvoi yhdellä ottelussa Philadelphia Flyersiä vastaan. Florida hävisi ottelun 3-4, mutta Barkov syötti Gustav Forslingin heti ottelun alussa tekemän 1-0-osuman. Auttamassa oli myös Carter Verhaeghe. Barkovin tehot ovat 0+5. Hän pelasi yli 24 minuuttia ja sai lopulta nimensä illan kolmostähdeksi.

Oilersin Connor McDavid teki hattutempun ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Oilers voitti ottelun Chicagossa 6-5. Kaksi McDavidin ensimmäinen osuma tuli, kun toista erää oli pelattu vain 18 sekuntia. Kaksi muuta onnistumista tuli ylivoimalla toisessa ja kolmannessa erässä.