TILANNEHUONE

Kläbo MM-kultaan – suomalaiset kompuroivat

23.02.2023 17:41

Kläbo MM-kultaan – suomalaiset kompuroivat

Johannes Kläbo oli MM-sprintissä loistovedossa.©AOP

Maastohiihto

Norjan Johannes Hösflot Kläbo oli omaa luokkaansa miesten MM-sprintissä Planicassa torstaina. Kläbo porhalsi kilpailussa energisen näköisesti selvään mestaruuteen. Myös MM-hopea meni Norjaan. Pål Golberg jäi maanmiehelleen +2,22 sekuntia. Pronssille hiihti Ranskan Jules Chappaz jääden voittajalle +2.24. Hopean ja pronssin kohtalo ratkaistiin maalikamerakuvalla.

Kläbo on voittanut MM-sprintin aiemmin kolme kertaa.

Suomalaisista vain Ville Ahonen oli mukana välierässä. Hänen kohtalokseen koitui mälli edellä hiihtäneen Norjan Erik Valnesin kanssa, joka kaatui. Ahonen oli lopulta kisan kymmenes.

”Niin paljon sattui ja tapahtui. Loppusijoitus yläkanttiin, mutta silti harmittaa. Hiihto lähti hyvin ja meni suunnitelmien mukaan. Olisi voinut taistella tosissaan finaalipaikastakin. Hommia pitää vielä tehdä, ettei olla pussissa, kun edellä oleva kaatuu”, Ahonen totesi Ylen haastattelussa.

Lisää Ahosen kommenteja Planicasta tästä.

Niilo Moilasen hiihto sujui myös alun erävaiheessa, mutta hänkin kolaroi ja kisa hyytyi siihen. Samassa erässä Joni Mäen kisavauhti hyytyi, kun hän väisteli edellään kompuroivia.